ΤΟΠΙΚΑ

Εκαναν γυαλιά καρφιά το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών

εκαναν-γυαλιά-καρφιά-το-κέντρο-υποδοχ-851206

Ζωσμένο με ισχυρή αστυνομική δύναμη και δυνάμεις των ΜΑΤ χθες το μεσημέρι το κέντρο του Βόλου. Πορεία με τη συμμετοχή αναρχικών και καταστροφές στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών, στην περιοχή του ΚΤΕΟ, με τη «σφραγίδα» τους σημειώθηκαν στο περιθώριο του 2ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, που φιλοξένησε χθες για δεύτερη ημέρα η πόλη.
Τσεκούρια, σφυριά και γάντια, καθώς και το σήμα των αναρχικών με μαύρη μπογιά στους τοίχους του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών της Νομαρχίας Μαγνησίας άφησαν στο πέρασμά τους προχθές το βράδυ άγνωστοι δράστες, οι οποίοι αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.
Οι σοβαρές καταστροφές στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.
Το μεσημέρι χθες κεντρικές υπηρεσίες διοίκησης στο Βόλο, καθώς και γραφεία πολιτικών κομμάτων μετατράπηκαν σε «φρούρια», σε μια προσπάθεια αποτροπής τυχόν επίθεσης και πρόκλησης επεισοδίων από αναρχικούς, οι οποίοι με μαύρες σημαίες συμμετείχαν σε πορεία που διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μάλιστα χτες το μεσημέρι μαζική είσοδος αντιεξουσιαστών στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανάγκασε τους υπεύθυνους της Παιδαγωγικής Σχολής να διακόψουν την εκδήλωση της οποίας βασική ομιλήτρια ήταν η ειδική για θέματα τρομοκρατίας Μαρία Μπόση. Η είσοδος των αντιεξουσιαστών σημαδεύτηκε από ένταση και μικροεπεισόδια, ενώ το ακροατήριο της εκδήλωσης εγκατέλειψε άρον άρον την αίθουσα. Οι αντιεξουσιαστές ξήλωσαν τη μικροφωνική εγκατάσταση του συνεδρίου, αφού όπως είπαν η συγκεκριμένη ομιλήτρια με τις απόψεις της καλλιεργεί ιδέες για περισσότερο αστυνομικό κράτος. Οι διοργανωτές του συνεδρίου φυγάδευσαν κυριολεκτικά την κ. Μπόση από πλαϊνή πόρτα του αμφιθεάτρου «Κορδάτος». Οι αντιεξουσιαστές έμειναν για αρκετή ώρα στο χώρο, φωνάζοντας και κατηγορώντας την κ. Μπόση για στενούς δεσμούς με τις αστυνομικές αρχές. Οι υπόλοιποι ομιλητές, οι περισσότεροι αλλοδαποί επιστήμονες παγκοσμίου κύρους, αρνήθηκαν να μιλήσουν, θεωρώντας προσβλητικά τα όσα έγιναν στο χώρο του συνεδρίου.
Νωρίτερα επί ποδός τέθηκε η αστυνομική δύναμη στη Μαγνησία, με την έλευση δεκάδων αναρχικών από άλλες πόλεις της χώρας το προηγούμενο διήμερο και κυρίως μετά την καταστροφική επίθεση που δέχθηκε το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.
Το κτίριο της Νομαρχίας Μαγνησίας, τα γραφεία των Νομαρχιακών Επιτροπών των κομμάτων, η Αστυνομική Διεύθυνση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κεντρικά σημεία της πόλης βρίσκονταν επί την επίβλεψη αστυνομικών για όση ώρα διήρκησε η πορεία με συνθήματα κατά του ρατσισμού.
Κεντρικοί δρόμοι αποκλείστηκαν για την διέλευση της πορείας 200 περίπου διαδηλωτών, προκαλώντας πολύωρο μπλοκάρισμα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο του Βόλου.
Δεκάδες τροχονόμοι ρύθμιζαν την κυκλοφορία, ενώ την ίδια ώρα αστυνομικοί παρέμεναν σε ετοιμότητα στις θέσεις τους μπροστά από καίρια σημεία, τα οποία ήταν πιθανόν να γίνουν «στόχος της διαμαρτυρίας». Η πορεία διαλύθηκε μπροστά από το παραλιακό πανεπιστημιακό κτίριο.
Το προηγούμενο βράδυ «γυαλιά-καρφιά» γίνονταν ο εξωτερικός χώρος του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών της Νομαρχίας Μαγνησίας, στην περιοχή του ΚΤΕΟ.
Άγνωστοι δράστες με σφυριά, ρόπαλα, ψαλίδια και τσεκούρια έβγαλαν την καταστροφική τους μανία στις εγκαταστάσεις του Κέντρου. Το πρωί ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος Μπ. Τσαμπάζης, ο οποίος ενημερώθηκε για τις ζημιές, επισκέφθηκε το κτίριο και η κατάσταση που αντίκρισε ήταν απελπιστική, όπως είπε.
Οι δύο πόρτες εισόδου του Κέντρου ήταν κατεστραμμένες, όπως και τα φυλάκια των αστυνομικών. Τα πλέγματα της περίφραξης είχαν κοπεί, ενώ ξηλώθηκαν κάγκελα από τα παράθυρα.
Οι πόρτες ήταν χτυπημένες με λοστούς και τσεκούρι. Αρκετά από τα σύνεργα τα εγκατέλειψαν στο χώρο, όπως και γάντια που χρησιμοποίησαν, ενώ στους τοίχους άφησαν το σήμα τους και συνθήματα, όπως «όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών».
Ο κ. Τσαμπάζης ενημέρωσε τον νομάρχη και τον υπεύθυνο του τμήματος ΠΣΕΑ για τις ζημιές που έχει υποστεί το κέντρο. Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών γίνονται από την Αστυνομία. Εξάλλου έντ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου