ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού το 2013… για τεστ ΠΑΠ!

ραντεβού-το-2013-για-τεστ-παπ-120074
Ραντεβού το 2013 καλούνται να κλείσουν ασφαλισμένες στο Βόλο για μία εξέταση τεστ ΠΑΠ. Χαρακτηριστικά, όσες γυναίκες επιθυμούν να υποβληθούν στο συγκεκριμένο έλεγχο θα πρέπει να περιμένουν… επτά ολόκληρους μήνες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή
Αγώνα δρόμου πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένες του ΕΟΠΥΥ στο Βόλο για να προγραμματίσουν ραντεβού για τεστ Παπανικολάου. Η λίστα αναμονής για όσες τηλεφωνούν τις τελευταίες μέρες φτάνει τον Μάιο… με αποτέλεσμα οι περισσότερες ενδιαφερόμενες να ψάχνονται πλέον σε ιδιωτικά ιατρεία που όμως πρέπει να καταβάλλουν από την τσέπη τους εξ ολοκλήρου την εξέταση.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που όλο και περισσότεροι πολίτες στρέφονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφού δεν έχουν πλέον τα χρήματα για να πληρώσουν στον ιδιωτικό τομέα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τις τελευταίες μέρες έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από ασφαλισμένες στον ΕΟΠΥΥ που επιχείρησαν να προγραμματίσουν τηλεφωνικά ραντεβού για τεστ Παπανικολάου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρέπεμψαν στα συμβεβλημένα εργαστήρια, τα οποία όμως λόγω φόρτου κλείνουν από την προηγούμενη εβδομάδα ραντεβού για τον Μάιο του 2013.

Σύμφωνα ωστόσο με τις ίδιες, η αναμονή αυτή ενδέχεται να είναι επικίνδυνη για τον ασθενή, αφού πολλές φορές μπορεί να δημιουργηθούν απρόοπτες συνέπειες για κάποιον που περιμένει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εξαιτίας ωστόσο της κρίσης οι περισσότερες γυναίκες υποχρεώνονται να περιμένουν στη λίστα αναμονής καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα για να επιβαρυνθούν και να πληρώσουν σε εξωτερικό γιατρό. Αρκετές εξάλλου είναι αυτές που επίσης υποβάλλονται στη σχετική εξέταση μέσα από διάφορα προγράμματα κοινωνικών δομών, που υιοθετούν όλο και συχνότερα τον ενάμιση τελευταίο χρόνο οι Δήμοι της Μαγνησίας προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους δημότες τους.

Σε αντίθεση με το τεστ ΠΑΠ πιο ομαλοποιημένη είναι η κατάσταση στις εξετάσεις μαστογραφίας που γίνονται ακόμη και μέσα στα ιατρεία του ΙΚΑ στο Βόλο με αποτέλεσμα να μην υφίστανται την ίδια ταλαιπωρία οι ασφαλισμένες των ταμείων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου