ΤΟΠΙΚΑ

Σε καλό κλίμα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ και Παπατόλιας

σε-καλό-κλίμα-ν-ε-πασοκ-και-παπατόλιας-851206

Με απώτερο στόχο να “πέσουν οι τόνοι” και να υπάρξει εκατέρωθεν αναγνώριση του διακριτού ρόλου της κάθε πλευράς, η συνάντηση του Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια με την 11μελή Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες προχθές.
Και οι δύο πλευρές χθες δήλωναν ικανοποίηση, ενώ εμφανής είναι η προσπάθεια να υποβαθμιστεί το όλο θέμα και να μη δημοσιοποιηθούν οι απόψεις που κατατέθηκαν, σε μία προσπάθεια να μην συντηρείται ένα κλίμα εσωστρέφειας που επιβαρύνεται ούτως ή άλλως από τις εν εξελίξει εσωκομματικές διαδικασίες.
Είναι μάλιστα σαφές ότι από ένα σημείο και μετά Νομαρχιακή αρχή και κόμμα πορεύονται “βίους παράλληλους”, αφενός διότι όπως τονίστηκε στη συνάντηση δεν υπάρχει διάθεση από καμία πλευρά “να καπελωθεί” η άλλη και αφετέρου διότι οι ρόλοι τής κάθε πλευράς είναι διαφορετικοί.
Για το τελευταίο “αγκάθι” που προκάλεσε αυτή τη συνάντηση και αφορά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Νομάρχη μετά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και ερμηνεύθηκε ως ιδιαίτερα επικριτική για τον τοπικό κομματικό μηχανισμό, ο κ. Απ. Παπατόλιας αναγνώρισε ότι “υπήρξαν λεκτικές υπερβολές, που όμως καταγράφηκαν σε μία στιγμή έντονης φόρτισης”.
“Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να απαντήσω -και δεν το κρύβω- ότι έντονα φορτισμένος, ίσως ήμουν υπερβολικός”, φέρεται να τόνισε ο κ. Απόστολος Παπατόλιας, που ωστόσο επανέλαβε την πολιτική του εκτίμηση για τους λόγους της ήττας στις εθνικές εκλογές και επέμεινε κυρίως στα πέντε βασικά σημεία που ανέφερε και στην ανακοίνωσή του, τα οποία και κατά την εκτίμησή του διαφοροποιούν τελικά και το αποτέλεσμα των εκλογών.
“Εμείς κάναμε πράξη το ριζοσπαστικό λόγο, την ανανέωση του ψηφοδελτίου αλλά και το άνοιγμα στην Αριστερά, φέρεται να επισήμανε ο Νομάρχης Μαγνησίας, αν και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή αυτό που υπογραμμίστηκε ήταν ότι “κανείς δεν θέλει να μειώσει το εύρος και τη σημασία της νίκης στις νομαρχιακές εκλογές, στην οποία συνέβαλε τα μέγιστα και το κόμμα, αλλά πολιτικά αυτό που τονίστηκε είναι ότι η οργάνωση επαναπαύθηκε από αυτή τη νίκη, έχοντας την αίσθηση ότι έχει ανακτηθεί η πολιτική κυριαρχία στο Νομό, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει η απαιτούμενη ενεργοποίηση όλων για το επιθυμητό αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές.
Από την πλευρά των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ εκφράστηκαν παράπονα για την ενεργοποίηση των στελεχών που ανήκουν στην ομάδα πλειοψηφίας στις εθνικές εκλογές, αφού όπως δηλώθηκε -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- ορισμένοι είχαν την αίσθηση ότι θα πρέπει να τους απευθυνθεί επίσημη πρόσκληση για να στηρίξουν τις κομματικές δραστηριότητες.
Θίχτηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην ευρύτερη λειτουργία συνεργατών και στελεχών στη ΝΑΜ, που θα πρέπει όπως σημείωσαν στελέχη του κόμματος “να στηρίζουν με τον τρόπο τους το θεσμό, ενώ στο σημείο αυτό ο Νομάρχης ήταν ξεκάθαρος ότι όλοι οι συνεργάτες του εργάζονται και προσφέρουν με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες
Ο κ. Απόστολος Παπατόλιας στη συνάντηση εξάλλου υπεραμύνθηκε της επιλογής του να τοποθετηθεί δημοσίως υπέρ του υποψηφίου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και ξεκαθάρισε ότι παραμένει αμετακίνητος σε αυτή την επιλογή. Μάλιστα εξέφρασε παράπονο ότι “αισθάνθηκε πως φωτογραφίζεται” από την ανακοίνωση που εξέδοσε η Ν.Δ., μιλώντας “για κάδρα και υποψηφίους”, γι’ αυτό και κατέστησε σαφές ότι στα πλαίσια των διακριτών ρόλων των δύο πλευρών ο καθείς αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τις επιλογές του.
Συμφώνησαν βέβαια αμφότεροι ότι σε αυτή τη φάση μπορεί τα στελέχη που δρουν σε διάφορους χώρους να έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους για τις εσωκομματικές διαδικασίες μέσα στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα όμως όπως τονίστηκε τόσο από τον Συντονιστή κ. Γιώργο Φώτη, όσο και από την 9μελή επιτροπή, θα διατηρήσει ίσες αποστάσεις από όλους, προκειμένου να συμβάλει με αυτή την τακτική ενοποιητικά, καθώς το ΠΑΣΟΚ διέρχεται μία κρίσιμη περίοδο και θα πρέπει να βγει όσο το δυνατόν πιο αλώβητο από αυτή τη διαδ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου