ΤΟΠΙΚΑ

Λάρισα σε ζηλεύουμε

λάρισα-σε-ζηλεύουμε-851206

Ας μιλήσουμε και λίγο για ποδόσφαιρο, αφού τα τελευταία δύο χρόνια η τοπική κοινωνία ασχολήθηκε αρκετά με την πορεία, κατ’ άλλους κατάντημα, του λαοφιλούς αθλήματος στη Μαγνησία.
Όλα όσα ειπώθηκαν τα τελευταία χρόνια περί συγχωνεύσεων, μίας ισχυρής ομάδας, περί πλεονεκτήματος γηπεδικού λόγω του Πανθεσσαλικού Σταδίου και άλλα πολλά, ακυρώνονται στην πράξη. Εκ του αποτελέσματος ακυρώνονται όνειρα, σχέδια, προτάσεις, απόψεις, ιδέες, ακόμη και εμμονές.
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά οδυνηρό για την φίλαθλη κοινωνία της Μαγνησίας. Είναι το αποτέλεσμα που αποδεικνύει ότι οι τρεις βολιώτικες ομάδες βολοδέρνουν μεταξύ δεύτερης και τρίτης εθνικής κατηγορίας, ενώ η μία και μοναδική ομάδα της γειτονικής Λάρισας κατακτάει την Ευρώπη, αποκλείοντας την πανίσχυρη Μπλάκμπερν, εκπρόσωπο της πατρίδας του ποδοσφαίρου!
Μόνο τυχαίο δεν είναι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Βλέπετε οι ποδοσφαιρικές δυνάμεις της γειτονικής πόλης φρόντισαν να συνενωθούν από το 1964. Αντιθέτως, πιθανότερη είναι η συγχώνευση της Βορείου με τη Νότια Κορέα, παρά αυτή της ΝΙΚΗΣ με τον συμπολίτη Ολυμπιακό, τον όποιο Ολυμπιακό.
Ας αρκεστούμε τώρα στα… ντέρμπι με τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο και με την Ενωση Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, και ας πάμε να δούμε και να χειροκροτήσουμε τη Λάρισα στον επόμενο γύρο του ΟΥΕΦΑ μέσα στο… σπίτι μας, στο Πανθεσσαλικό.
Δυστυχώς τα πάντα εκ του αποτελέσματος κρίνονται και κυρίως στο ποδόσφαιρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου