ΤΟΠΙΚΑ

Ξεμπλοκάρει το β΄ τμήμα Χάνια – Κισσός

ξεμπλοκάρει-το-β΄-τμήμα-χάνια-κισσό-851206

Μπροστά από τις υπό απαλλοτρίωση εκτάσεις 40 περίπου ιδιοκτητών έχουν σταματήσει οι εργασίες για το οδικό έργο Χάνια-Κισσός.
Στο πρώτο τμήμα του έργου, μήκους 6 χιλιομέτρων, η πρόοδος των εργασιών είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Τα μηχανήματα της αναδόχου εταιρίας, ωστόσο, «φρέναραν» στο δεύτερο και τελευταίο κομμάτι 12 χιλιομέτρων.
Το νέο μέτωπο δεν μπορεί εδώ και ένα μήνα να ανοίξει, καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης των απαιτούμενων εκτάσεων, κυρίως καλλιεργούμενων.
Μόλις πριν από 10 ημέρες συζητήθηκε πρωτόδικα ο καθορισμός της προσωρινής τιμής μονάδας και η έκδοση της απόφασης αναμένεται σε ένα μήνα.
Η Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας δεν δίνει στον εργολάβο το «πράσινο φως» να προχωρήσει εργασίες σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, εάν προηγουμένως δεν λήξει το ζήτημα των απαλλοτριώσεων, λόγω κακής εμπειρίας στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Από το καλοκαίρι ο αντινομάρχης Υποδομών Ηλ. Ξηρακιάς, ο οποίος είχε επισκεφθεί το εργοτάξιο, είχε διαβλέψει τις δυσκολίες για τη διάνοιξη του δρόμου στο δεύτερο τμήμα, που εισέρχεται κυρίως σε ιδιωτικές εκτάσεις στην περιοχή του Κισσού.
Ο αντινομάρχης είχε ζητήσει την έγγραφη συναίνεση των ιδιοκτητών ότι επιτρέπουν τις εργασίες ακόμη και χωρίς την έκδοση της οριστικής τιμής μονάδας για την απαλλοτρίωση των εκτάσεών τους.
Ο πίνακας με τις υπογραφές δίπλα στις υπό απαλλοτρίωση εκτάσεις δεν απεστάλη από τη δημοτική αρχή, όμως προφορικά ο δήμαρχος Κ. Λεβέντης και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κισσού διαβεβαίωναν ότι οι ιδιοκτήτες είναι σύμφωνοι για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών.

Χθες ο κ. Ξηρακιάς μαζί με τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και τους εργοταξιάρχες επισκέφθηκαν το έργο και συμφώνησαν ότι σύντομα πρέπει οι εργασίες να ξεκινήσουν στο δεύτερο τμήμα.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κισσού δεσμεύτηκε ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα συγκεντρώσει τις πρώτες υπογραφές ιδιοκτητών, ώστε τη Δευτέρα η υπηρεσία να δώσει εντολή για την έναρξη των εργασιών. Σταδιακά με τον ίδιο τρόπο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκεντρωθούν και οι υπόλοιπες υπογραφές συμφωνίας των ιδιοκτητών εκτάσεων που βρίσκονται σε διαδικασία απαλλοτρίωσης.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Μουρεσίου ενημέρωσε τον αντινομάρχη ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας υπήρξε η δέσμευση για χρηματοδότηση του δρόμου που θα συνδέει το Χάνια-Κισσός με το λιφτ του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε να ετοιμαστεί μελέτη και να παραδοθεί έως το τέλος Οκτωβρίου, ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του ΠΕΠ Θεσσαλίας.
Ο κ. Ξηρακιάς ανέφερε χθες ότι ήδη έχει ανατεθεί από τη Νομαρχία η μελέτη και θα δοθεί εντολή να ολοκληρωθεί σύντομα, ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί και να προχωρήσει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου