ΤΟΠΙΚΑ

Προχωρούν ομόφωνα χωρίς αλλαγές

προχωρούν-ομόφωνα-χωρίς-αλλαγές-851206

Όσον αφορά στο θέμα του μητρώου των μελών και φίλων του κόμματος, βάσει του οποίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία της 11ης Νοεμβρίου, ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε ότι έως την 1η Νοεμβρίου όσοι επιθυμούν θα μπορούν να εγγράφονται.
Από 1-10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στις λίστες, ώστε να μην υπάρχουν διπλοεγγραφές. Την ημέρα της εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το μητρώο θα είναι και πάλι ανοιχτό, προκειμένου να εγγραφούν και να ψηφίσουν όλοι όσοι επιθυμούν.
Εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος για την ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η νέα ψηφοφορία θα διενεργηθεί στις 18 Νοεμβρίου.
Ο κ. Ραγκούσης κατέληξε, αναφέροντας ότι η Εθνική Συνδιάσκεψη θα συγκληθεί στις 2,3,4 Νοεμβρίου και ότι εντός του Φεβρουαρίου θα συγκληθεί το τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικότερα:
Με θέμα την προετοιμασία της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.
Ολες οι πλευρές καταβάλλουν, μέσω συνεχών διαβουλεύσεων, προσπάθειες ώστε να υπάρξει συμφωνία σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την εκλογή Προέδρου στο Κίνημα στις 11 Νοεμβρίου.
Προσερχόμενος στην επιτροπή ο Πάρις Κουκουλόπουλος τόνισε ότι καλούμαστε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για το νικηφόρο και μεγάλο ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά του ο Χρήστος Παπουτσής σημείωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και όλα τα στελέχη είναι αποφασισμένα να προασπίσουν την ενότητα του Κινήματος.
Νωρίτερα, μιλώντας στο MEGA o βουλευτής Χάρης Καστανίδης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ καλείται να επιλέξει μεταξύ του να είναι ένα φιλολαϊκό ή ένα καθεστωτικό κόμμα.
Και ο Μίμης Ανδρουλάκης επεσήμανε την ανάγκη επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, την υπέρβαση του “στάτους κβο” και του κατεστημένου στο κόμμα καθώς και τη συντεταγμένη ανανέωσή του.
Στο μεταξύ, θέμα διπλοεγγραφών προέκυψε στο ΠΑΣΟΚ από δημοσιογραφικές πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ορισμένα μέσα ενημέρωσης και δημοσιεύονται χθες στον τύπο. Μεταξύ εκείνων που αναφέρονται ως διπλοεγγεγραμμένοι είναι ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, ο οποίος αντέδρασε έντονα με γραπτή δήλωσή του.
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος επιρρίπτει την ευθύνη για τη διοχέτευση των πληροφοριών στην πλευρά Βενιζέλου, τον οποίο καλεί “να αποδοκιμάσει δημόσια αυτές τις αθλιότητες των συκοφαντών που τον περιβάλλουν”
Επίσης διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες και ζητεί από τους δημοσιογράφους που τις χρησιμοποίησαν “να αποκαταστήσουν την αλήθεια”, ενώ επιφυλάσσεται, σε αντίθετη περίπτωση, να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προστατεύσει την πολιτική και προσωπική του τιμή, ηθική και υπόληψη.
Εξάλλου, ο επικεφαλής της Επιτροπής Πιστοποίησης και Καταστατικού Γιώργος Ανωμερίτης, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν διπλοεγγραφές, με την έννοια ότι κάποιος είναι γραμμένος σε δύο διαφορετικές δημοτικές οργανώσεις. Λάθη, πρόσθεσε, στις εγγραφές μπορεί να υπάρχουν, αλλά αυτά δεν συνιστούν διπλοεγγραφές.
Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ηλεκτρονική και χειρόγραφη διασφάλιση έναντι του ενδεχομένου των διπλοψηφιών.
Εν τω μεταξύ, κείμενο-ιδεολογική πλατφόρμα κατέθεσε προς διάλογο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο οποίο προτείνει ένα ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο για το Κίνημα, βασισμένο σε τέσσερις άξονες που στοχεύουν στην ανάδειξη του κοινωνικού χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τηλεφωνικώς για την ιδεολογική του πλατφόρμα τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ απέστειλε το κείμενο εκτός από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στους άλλους δύο υποψηφίους και στον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου.
Αγκάθι» απετέλεσε το θέμα της εισήγησης του Πολιτικού Συμβουλίου προς το Εθνικό Συμβούλιο του Σαββάτου σχετικά με το αν η ανάλυση των αιτιών της ήττας στις εκλογές θα έχει πολιτικό χαρακτήρα.
Η εισήγηση της πενταμελούς επιτροπής που κλήθηκε να καταγράψει το μήνυμα της κάλπης αποτελεί ένα πολυσέλιδο κείμενο, στο μεγαλύτερο μέρος του τεχνικό, το οποίο διατηρεί τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Οκτώ λόγοι για την ήττα
Πολυσέ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου