Παγκόσμια προσκοπική συνάντηση... εξ αποστάσεως

Τελευταία ενημέρωση: 2012-10-27, 13:02:57
Παγκόσμια προσκοπική συνάντηση... εξ αποστάσεως
Οπως κάθε χρόνο, το τρίτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου συνάντηση προγραμματίζουν πάνω από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από όλο τον κόσμο, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, συμβάλλοντας στην εδραίωση της Παγκόσμιας Συναδέλφωσης. Ο αριθμός των συμμετεχόντων -παραπάνω από τον πληθυσμό μικρών χωρών- δεν είναι τυπογραφικό λάθος, αφού η συνάντηση λαμβάνει χώρα… εξ αποστάσεως και είναι γνωστή ως Τζάμπορη των Αιθέρων και Τζάμπορη στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Μαγνησίας, η ιδέα μετράει αρκετά χρόνια και είχε ξεκινήσει με τη χρήση ραδιοερασιτεχνικών σταθμών, όμως με την εξέλιξη της τεχνολογίας προστέθηκε το διαδίκτυο. Πρόκειται για μια συναρπαστική δράση που εστιάζει στην παγκόσμια δυναμική της Προσκοπικής Κίνησης, φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους από όλο τον κόσμο, που ασπάζονται κοινές αξίες και ενδιαφέροντα. Η επαφή μπορεί να γίνει είτε μεμονωμένα είτε σε οργανωμένες ομάδες.

Τη φετινή χρονιά το θέμα της δράσης ήταν: «Πόσο μεγάλος είναι ο κόσμος σου;» και συνοδευόταν από ένα πρωτότυπο διεθνές παιχνίδι με τίτλο JAMPUZ, το οποίο παρότρυνε τους συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν όσο περισσότερες επαφές μπορούσαν από όλο το κόσμο.

Στη Μαγνησία, η βάση για τη συνάντηση δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις του 9ου Συστήματος Δασοπροσκόπων, στο λόφο της Γορίτσας. Εκεί στήθηκε όλη η υλικοτεχνική υποδομή και συνολικά 15 βαθμοφόροι και 100 παιδιά «ταξίδεψαν» σε όλη τη γη, συνομιλώντας με αδελφούς Προσκόπους και βιώνοντας τη Παγκόσμια Συναδέλφωση στη πράξη. Τα παιδιά, εκτός από τη χρήση των ραδιοκυμάτων και του διαδικτύου, είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και σε άλλους τρόπους επικοινωνίας. Ειδικοί σταθμοί είχαν στηθεί για την παρουσίαση των ξεπερασμένων αλλά διαχρονικών σημάτων Μορς και τη χρήση του σύγχρονου VHS.

Για την άρτια διοργάνωση της δράσης, η Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Μαγνησίας ευχαριστεί το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Νομού Μαγνησίας («ΣΥ.Ρ.ΜΑ.»), χωρίς τη βοήθεια και καθοδήγηση του οποίου οι μικροί Πρόσκοποι δεν θα γνώριζαν τον κόσμο των ραδιοκυμάτων.Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=