ΤΟΠΙΚΑ

Οι εκλογές της Νομαρχίας

οι-εκλογές-της-νομαρχίας-851206

Οι πολιτικοί παπαγάλοι, που τόση ζημιά έχουν κάνει σε όλα τα κόμματα, έδωσαν παρών το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην εκδήλωση αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος στο Δημαρχείο του Βόλου.
Για να δικαιολογήσουν την επαμφοτερίζουσα στάση των πολιτικών τους αφεντικών στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές, έκαναν λόγο «για ευκαιριακή νίκη Παπατόλια, που δεν πρέπει να υπερεκτιμηθεί».
Φυσικά θα μπορούσε να απαριθμήσει κάποιος πολλά επιχειρήματα που αντικρούουν τον παραπάνω ισχυρισμό. Για τη δεξαμενή ψήφων του Σ. Κοκκίνη, για τα ευκαιριακά «δίδυμα» της Νέας Ιωνίας, που έπαιξαν στον πρώτο και δεύτερο γύρο, για την αποχή στη συνοικία της Νεάπολης, στην οποία, ενώ έχει την πολιτική πρωτοκαθεδρία η Δημοκρατική Συνεργασία, λόγω των περυσινών πλημμυρών είχαμε αποχή 60 % κ.α.
Άλλο όμως είναι το ζητούμενο, το οποίο είχαμε πολλές φορές την ευκαιρία να το θίξουμε από αυτή τη στήλη. Σε κάθε εκλογική μάχη, η μάχη κερδίζεται κατά το μάλλον ή ήττον από τον επικεφαλής. Ευθύνη του επικεφαλής είναι να καταθέσει την πολιτική του πρόταση στην κοινωνία. Αυτός είναι υπεύθυνος να διαμορφώσει το κομματικό επιτελείο του και τις δράσεις του. Αυτός κάνει τις κρίσιμες επιλογές προσώπων. Εκεί αναδείχθηκε η διαφορά στην εκφορά του πολιτικού του λόγου, το ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα και ο πλουραλισμός της πολιτικής ατζέντας του νέου Νομάρχη. Επιπλέον ποιος μπορεί να υποτιμά κρίσιμες ομάδες αναποφάσιστων ή μη ψηφοφόρων που αποτελούν πάντα μία κρίσιμη μάζα του εκλογικού σώματος, όπως οι νέοι ψηφοφόροι, οι φοιτητές, οι άνεργοι, οι νέοι επιστήμονες κ.α., που στις τελευταίες εκλογές αποδοκίμασαν το ΠΑΣΟΚ και έδωσαν τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία, που απέκτησε κοινοβουλευτική αυτοδυναμία με 27.000 ψήφους διαφορά, υποβοηθούμενη και από τις 76.000 ψήφους των Οικολόγων;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου