ΤΟΠΙΚΑ

Διάλεξη στην ΕΠΑΣ Νέας Ιωνίας

διάλεξη-στην-επασ-νέας-ιωνίας-126579
Εκδήλωση με θέμα «Τα αρωματικά φυτά και βότανα, οι θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στην Επαγγελματική Σχολή της Ν. Ιωνίας.
Εισηγητής της διάλεξης, που απευθυνόταν στους μαθητές της σχολής της ειδικότητας Βοηθών Φαρμακείων ήταν ο καθηγητής – συνεργάτης του τμήματος Γεωπονίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Περικλής Διαμαντόπουλος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του σχολείου που διδάσκουν στη συγκεκριμένη ειδικότητα και είχε ουσιαστικό αντίκτυπο στους μαθητές κρίνοντας από τις ερωτήσεις που υπέβαλαν και τη συζήτηση που ακολούθησε, αλλά και από το γεγονός ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία προκειμένου να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση.
Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε ζητήματα που αφορούν στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών και βοτάνων, μιας και το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από καλλιεργητές – αγρότες, που κάτω από προϋποθέσεις και εκμεταλλευόμενοι τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στον τόπο μας, ώστε να αποτελέσει εναλλακτική πηγή εισοδήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου