ΤΟΠΙΚΑ

Χωροταξική “ασφυξία” για τους βιοτέχνες

χωροταξική-ασφυξία-για-τους-βιοτέ-851206

Σε πολεοδομικό και χωροταξική ασφυξία έχουν οδηγηθεί οι βιοτέχνες του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος προβληματισμός για τον τόπο εγκατάστασης νέων επιχειρήσεων.
Πολλοί συνάδελφοι, λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Μαγνησίας κ. Στάθης Πλαστάρας, λειτουργούν ελέω της ανοχής που υπάρχει για συνέχιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας από τη Νομαρχία και το Δήμο. Υπάρχει, προσθέτει ο κ. Πλαστάρας, απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που απαγορεύει την οποιαδήποτε λειτουργία βιοτεχνικής μονάδας σε οργανωμένο πολεοδομικό ιστό . Εάν γίνει, προσθέτει ο κ. Πλαστάρας, είμαστε εκτεθειμένοι. Ούτε ξέρω τι θα γίνει, λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, οποίος δείχνει απογοητευμένος και για μία σειρά άλλων σημαντικών έργων υποδομής στην περιοχή μας που καρκινοβατούν και που δεν διαγράφουν ευοίωνο το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, όπως λέει ο κ. Πλαστάρας, πριν από δύο μήνες αποφάσισε να αυξήσει κατά 20% τις τιμές πώλησης των οικοπέδων στο Βιοτεχνικό Πάρκο, τα οποία πλέον πωλούνται 26.000 ευρώ έναντι 22.000 ευρτώ που ήταν οι τιμές στις αρχές του καλοκαιριού. Εξάλλου, όπως λέει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας, όνειρο ήταν και… πάει η πρωτοβουλία που είχε αναληφθεί πριν από μερικούς μήνες για τη δημιουργία ιδιωτικού Βιοτεχνικού Πάρκου σε έκταση που βρίσκεται ανάντι της σημερινής έκτασης του ΒΙΟ.ΠΑ. Η συγκεκριμένη έκταση, όπως διευκρινίζει ο κ. Πλαστάρας κρίθηκε από την Αρχαιολογία αρχαιολογικός χώρος, ως εκ τούτου «πάγωσε» η οποιαδήποτε διαδικασία που είχε εκδηλωθεί μετά από πρωτοβουλία βιοτεχνών που θα συνεργάζονταν για το σκοπό αυτό με κατασκευαστικές εταιρίες της περιοχής μας.
Όλα αυτά οδηγούν, όπως εξηγεί ο κ. Πλαστάρας, πολλές βιοτεχνικές επιχειρήσεις βλέπουν πλέον ως πιθανό τόπο εγκατάστασής τους την περιοχή προς το Βελεστίνο πλησίον του 304 ΠΕΒ, αν και όπως τονίζει, οι ΕΒΕ παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις που διαγράφονται και για το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο που θα δώσει τις κατευθύνσεις για τις περιοχές όπου θα επιτρέπεται η εγκατάσταση νέων βιοτεχνικών μονάδων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου