ΤΟΠΙΚΑ

Σπέρνουν φόλες στη Μακρινίτσα

σπέρνουν-φόλες-στη-μακρινίτσα-129384
Ανεξέλεγκτη έχει γίνει η κατάσταση τους τελευταίους μήνες με τη θανάτωση αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας. Ασυνείδητος στοχοποιεί αδέσποτα τετράποδα, εξολοθρεύοντάς τα με τις γνωστές φόλες. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε χθες στην πλατεία της Μακρινίτσας, όταν εντοπίστηκαν δύο γάτες και ένας σκύλος πεθαμένα, ενώ την περασμένη Κυριακή και πάλι στην Μακρινίτσα θανατώθηκαν άλλες 5 γάτες και χαροπάλευε ένα κουταβάκι το οποίο σώθηκε την τελευταία στιγμή.
Για τις συνεχόμενες θανατώσεις ζώων ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κόσμος και Φύση» κατέθεσε μήνυση στο Α.Τ Περιφέρειας. Χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη αναφέρει: «Η υπόθεση θα καταλήξει στην Εισαγγελία. Πιστεύουμε ότι οι ενδείξεις που έχουμε ίσως μας βοηθήσουν να βρεθεί επιτέλους ο ασυνείδητος που ρίχνει φόλες ακόμα και μέσα στην παιδική χαρά. Όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η φόλα είναι ένα έγκλημα εκ προμελέτης και διώκεται ποινικά σύμφωνα με τον νέο νόμο περί ζώων συντροφιάς. Ελπίζουμε ότι το τσουχτερό πρόστιμο (5.000) και η ποινή φυλάκισης ανευ αναστολής (1χρόνος) θα επηρεάσουν αυτόν που πιστεύει ότι η φόλα είναι η μόνη λύση για τον αφανισμό ζώων που δεν φταίνε σε τίποτα», αναφέρει η κ. Τσιρογιάννη.
Παράλληλα η κ. Τσιρογιάννη αναφέρει ότι πλήττεται ανεπανόρθωτα ο τουρισμός της περιοχής, αφού την περασμένη Κυριακή στη Μακρινίτσα υπήρχαν 5 πούλμαν με επισκέπτες, οι οποίοι εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους για τις εικόνες που αντίκρισαν στην πλατεία του χωριού.
Τα περιστατικά των θανατώσεων ζώων καταδίκασε από την πλευρά του και ο Αντιδήμαρχος Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας κ. Γιάννης Γκουντέλιας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά την αποτρόπαια πράξη θανάτου των ζώων με δηλητήριο που τοποθετείται σε τροφές (φόλες) και καλούμε τους κατοίκους να καταγγέλλουν αυτές τις αποτρόπαιες και εγκληματικές πράξεις που προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό μας. Η πράξη αυτή όχι μόνον πλήττει την εικόνα ενός τουριστικού τόπου, όπως των χωριών του Πηλίου, αλλά εμπεριέχει κινδύνους για τα παιδιά που παίζουν αμέριμνα στους κοινόχρηστους χώρους», τόνισε ο κ. Γκουντέλιας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου