ΤΟΠΙΚΑ

Το ΚΚΕ για την αερορύπανση

το-κκε-για-την-αερορύπανση-851206

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής κατέθεσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς την παρακάτω ερώτηση αναφορικά με τη ρύπανση στο πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου.
«Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, κυρίως από τους αερίους ρύπους, έχει ξεπεράσει κάθε όριο και μέτρο. Τα αιωρούμενα ρυπογόνα και επιβλαβή για την υγεία σωματίδια, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το επιτρεπτό όριο και αυτό που ορίζεται από την ΕΕ, για πάνω από 90 συνεχόμενες μέρες, σύμφωνα με μετρήσεις αρμοδίων.
Κύριοι συντελεστές αυτής της κατάστασης, οι ρυπογόνες βιομηχανίες της περιοχής και κυρίως η ΑΓΕΤ και η «Χαλυβουργία Θεσσαλίας».
Οι κάτοικοι έζησαν για μια ακόμη φορά (23/7/07) την ασυδοσία της «Λαφάρζ» που σκέπασε για ώρες το ΠΣ Βόλου με τσιμεντόσκονη, σε τέτοιο σημείο που παρότι ήταν μεσημέρι, ο ήλιος είχε χαθεί.
Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο θέμα της μόλυνσης της ατμόσφαιρας στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στο Π.Σ.Β. από τις συγκεκριμένες παραπάνω ρυπογόνες βιομηχανίες με απαίτηση να παραμεριστεί η έως τώρα ανοχή της κυβέρνησης και των όποιων αρμοδίων υπηρεσιών. Απαιτείται να παρθούν όλα τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, δηλ. της ζωής των κατοίκων της Μαγνησίας, όπως νέα σύγχρονα φίλτρα, υβριδικά, γεννήτριες και ότι άλλο υπάρχει για τον περιορισμό των ρύπων.
Δεν είναι δυνατόν, λόγω κόστους, η αλλαγή των φίλτρων να μετατίθεται για το 2011-όταν αυτό το κόστος είναι μικρό μέρος των υπερκερδών της πολυεθνικής– και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας. Η υγεία και η ζωή των κατοίκων του νομού αλλά και κάθε πολίτη πρέπει να είναι πολύ πάνω από τα κέρδη των επιχειρηματικών.
Απαίτηση της κοινωνίας όλης της Μαγνησίας είναι να παρθούν από την κυβέρνηση όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αναγκάσει τους Γάλλους καπιταλιστές ιδιοκτήτες της ΑΓΕΤ να σεβαστούν το περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων και να πάρουν όλα τα μέτρα για να σταματήσει η καταστροφική αερορύπανση, όχι μόνο με την αλλαγή των φίλτρων, αλλά και με τη λήψη κάθε άλλου μέτρου που θα αποκλείει την απελευθέρωση των ρύπων.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί εάν η κυβέρνηση θα υλοποιήσει την παραπάνω δίκαιη απαίτηση των κατοίκων του Π.Σ Βόλου και γενικότερα της Μαγνησίας».
Εξάλλου με χτεσινές δηλώσεις του στην TRT, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής έκανε λόγο για «περιβαλλοντική κατοχή της ΑΓΕΤ στο Βόλο» και πρόσθεσε ότι «πως ο λαός του Βόλου δεν μπορεί να περιμένει το 2011 ή το 2012, ώστε η βιομηχανία να λάβει μέτρα κατά της αερορύπανσης». Παράλληλα προειδοποίησε για σκληρή αντίσταση του λαϊκού κινήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου