ΤΟΠΙΚΑ

Ομφαλοσκόπηση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

ομφαλοσκόπηση-στο-τοπικό-πασοκ-851206

Αστραψε και βρόντηξε ο Νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας κατά των στελεχών εκείνων του τοπικού ΠΑΣΟΚ, που με σαθρά και αναιτιολόγητα επιχειρήματα επιχείρησαν τις τελευταίες μέρες να χαρακτηρίσουν ευκαιριακή τη νίκη του στις προηγούμενες νομαρχιακές εκλογές. Με γραπτή ανακοίνωσή του ο Απόστολος Παπατόλιας στοιχειοθετεί με πολιτικά επιχειρήματα έναν- έναν τους λόγους για τους οποίους κέρδισε ο συνδυασμός του τις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές στη Μαγνησία
Αφορμή για την τοποθέτηση Παπατόλια αποτέλεσαν oι εκτιμήσεις που αναπτύχθηκαν στην προχθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των εθνικών εκλογών, ότι η νίκη στις νομαρχιακές εκλογές ήταν «ευκαιριακή και υπερεκτιμήθηκε»…
Ο Νομάρχης Μαγνησίας “σήκωσε χθες το γάντι” και με μία άκρως δηκτική δήλωση, εμμέσως πλην σαφώς, αφήνει αιχμές για το τοπικό ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο “για γηρασμένους και απαξιωμένους κομματικούς μηχανισμούς” και δίνει τη δική του εξήγηση για την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές σε αντιδιαστολή με τη νίκη στις νομαρχιακές εκλογές, αλλά και κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ιδέες που επαγγέλλονταν, δεν εφαρμόστηκαν”.
Ο κ. Απ. Παπατόλιας εμμέσως πλην σαφώς εκτιμά ότι η νίκη που κατήγαγε ο συνδυασμός του πέρυσι, οφείλεται κυρίως “στην τακτική που υιοθέτησε ο ίδιος, προχωρώντας σε μία εκ βαθέων ανανέωση τόσο των προσώπων, όσο και κυρίως της πολιτικής προσέγγισης”, απόψεις που είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν νέες αναταράξεις σήμερα, στην κρίση που ούτως ή άλλως διέρχεται το ΠΑΣΟΚ μετά τη βαριά ήττα της 16ης Σεπτεμβρίου.

Χθες για την εκλογική αποτίμηση και τα όσα ειπώθηκαν περί συγκυριών που οδήγησαν στη νίκη της Δημοκρατικής Συνεργασίας ρωτήθηκε και ο δήμαρχος Βόλου.

Ο κ. Αλέκος Βούλγαρης, διατηρώντας το στίγμα” του αυτοδιοικητικού” όπως τόνισε, υπογράμμισε με νόημα: ”Εγώ είμαι δήμαρχος Βόλου, κέρδισα τις εκλογές με ποσοστό υψηλό, που μου το έδωσαν όλοι οι πολίτες και εργάζομαι για όλους, ανεξαρτήτως πολιτικών θέσεων και ιδεολογιών. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την πολιτική του θέση, την οποία την εκφράζει στις εθνικές εκλογές. Εγώ θα παραμείνω δήμαρχος όλων των πολιτών αυτής της πόλης και θα αναφέρομαι πάντα σε όλους του πολίτες.”

Ζητούμενο η ενότητα…
Το σκηνικό έτσι όπως διαμορφώνεται, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως εκρηκτικό, ενώ προστίθενται καθημερινά και νέα στελέχη, που όπως και πανελλαδικά έτσι και τοπικά εκφράζουν σοβαρούς πλέον φόβους για τη διάσπαση του κόμματος, αν δεν κυριαρχήσει ψυχραιμία και ενωτική διάθεση από όλους.
Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του βουλευτή Κώστα Καρτάλη στην προχθεσινή συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής, όπου μεταξύ άλλων, κλείνοντας την τοποθέτησή του, τόνισε: “Δεν πρόκειται να λειτουργήσω με συναίσθημα. Δεν κρύβω ότι πρώτη φορά ανησυχώ πολύ για τη διάσπαση. Πολιτικές αποφάσεις πρέπει να λάβουμε. Αισθάνθηκα ενόχληση στη Βουλή, βλέποντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην αναφέρεται στο έργο του προηγούμενου πρωθυπουργού και προέδρου.
Το ΠΑΣΟΚ έχασε από τον εαυτό του. Δεν είχε σαφές στίγμα. Θα περιμένω να ακούσω το Γιώργο Παπανδρέου να εξηγεί γιατί χάσαμε, το Βαγγέλη Βενιζέλο για τις προτάσεις του για το μέλλον και τον Κώστα Σκανδαλίδη επίσης πριν αποφασίσω.”

«Οι τιμονιέρηδες του ΠΑΣΟΚ πολλές φορές αυτά τα χρόνια λειτούργησαν ως απόλυτοι μονάρχες» σημείωσε με νόημα προχθές ο υποψήφιος βουλευτής Βασίλης Νιζάμης. Προέρχομαι από την κοινωνία, γι΄ αυτό και οι κρίσεις μου είναι αντικειμενικές και όχι υποκειμενικές. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επαναπροσδιορίσει θέσεις του. Πρέπει να αγκαλιάσει το «μεσαίο χώρο». Να αποφασίσουμε εάν θα πάμε αριστερά ή δεξιά συμπλήρωσε ο ίδιος.
Από την πλευρά του ο έτερος υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Πολύζος που προέρχεται από την Αριστερά, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε επειδή απουσίαζε από τους κινηματικούς αγώνες και πρόσθεσε: “Πρέπει να αφουγκραστούμε την κοινωνία. Είχαμε περιορισμένο χρόνο οι νέοι υποψήφιοι να αναδείξουμε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου