ΤΟΠΙΚΑ

Kάθετα αντίθετοι στα γενόσημα

kάθετα-αντίθετοι-στα-γενόσημα-131906

Με υπόμνημα προς τον υπουργό Υγείας Ανδρ. Λυκουρέτζο οι νεφροπαθείς ζητούν την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν τοπικά στο Νοσοκομείο με πρόσληψη ιατρών και αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων μηχανημάτων, ενώ του απευθύνουν πρόσκληση να επισκεφθεί το Βόλο για να δει την κατάσταση που επικρατεί στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου, όπου μεταφέρονται αρκετοί μεταμοσχευμένοι.

Η επιστολή του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Αγ. Ανάργυροι» αναφέρεται ακόμη στα προβλήματα που δημιουργεί στα μέλη του Συλλόγου το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας. Η επιστολή εστάλη προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στους βουλευτές Μαγνησίας, στο Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου Βόλου καθώς και στους φορείς ΑμεΑ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου Νεφροπαθών εκπροσωπεί διακόσια πενήντα μέλη (νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους και αιμοκαθαρόμενους), από τους οποίους οι εκατόν πέντε κάνουν αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου συν τα έκτακτα περιστατικά, οι πενήντα σε ιδιωτική κλινική, οι σαράντα στην περιτοναϊκή και οι υπόλοιποι είναι μεταμοσχευμένοι.

Οι νεφροπαθείς ζητούν την «πρόσληψη ιατρών νεφρολόγων στην Μονάδα μας διότι έχουν απομείνει τρεις ιατροί νεφρολόγοι σε εκατόν πέντε αιμοκαθαρόμενους σε τρεις βάρδιες ημερησίως», ενώ ζητούν την κάλυψη ιατρών όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου.

Όπως επίσης υπογραμμίζουν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα μηχανήματα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ενώ επισημαίνουν ότι «στις 6/4/2011 ο τωρινός Διοικητής του Ν. Βόλου απέστειλε σχετικό έγγραφο στον προκάτοχό σας και στον Σύλλογό μας με αρ. πρωτ. 4072 ο οποίος μάς ενημέρωνε ότι μέσω ΕΣΠΑ έρχονται 20 μηχανήματα καινούργια αιμοκάθαρσης προϋπολογισμένης δαπάνης 220.000 €, αλλά δυστυχώς πέρασε ενάμισης χρόνος και μηχανήματα δεν έχουμε δει ακόμη με αποτέλεσμα τα υπάρχοντα που είναι δεκαετίας και δεκαπενταετίας να παρουσιάζουν καθημερινά προβλήματα στη λειτουργία τους».
Τέλος όσον αφορά στη νοσηλεία νεφροπαθών στην παλιά πτέρυγα όπου στεγάζεται η Β’ Παθολογική Κλινική, ο Σύλλογος απευθύνει πρόσκληση προς τον υπουργό «να επισκεφτείτε την παλιά πτέρυγα, για να διαπιστώσετε από μόνος σας σε τι κατάσταση βρίσκεται. Ζητούμε και απαιτούμε η κλινική των λοιμώξεων που βρίσκεται στον ίδιο όροφο με την μονάδα μας εδώ και επτά χρόνια και δεν λειτουργεί παρά μόνο για ορισμένες περιπτώσεις (και γνωρίζετε πολύ καλά σε ποιες περιπτώσεις αναφερόμαστε), να λειτουργήσει έστω και η μισή ως κλινική του Νεφρολογικού Τμήματος. Το αίτημά μας αυτό το έχει ζητήσει επανειλημμένως και ο Διευθυντής της Μ.Τ. Νεφρού κ. Χ. Συργκάνης στους προκατόχους σας εδώ και χρόνια», όπως αναφέρουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου