ΤΟΠΙΚΑ

Ενιαίος Δήμος ο Βόλος, η Νέα Ιωνία, ο Ιωλκός, η Αλλη Μεριά και το Διμήνι;

ενιαίος-δήμος-ο-βόλος-η-νέα-ιωνία-ο-ιωλ-851206

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το προχθεσινό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αναφορικά με την κινητικότητα που υπάρχει στο παρασκήνιο από Δημάρχους της Μαγνησίας ενόψει της νέας διοικητικής διάρθρωσης τη χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξής του στα γραφεία της ΤΕΔΚ ο Δήμαρχος Ιωλκού Π. Μουτσινάς τάχθηκε υπέρ της συνένωσης του Δήμου του με το γειτονικό Δήμο Πορταριάς και την Κοινότητα Μακρινίτσας . Ευελπιστούμε, είπε, ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να δημιουργηθεί ένας ενιαίος και ισχυρός Δήμος στο Κεντρικό Πήλιο, ενώ, πρόσθεσε, ότι ο Δήμος Ιωλκού τάσσεται και υπέρ της εφαρμογής και του θεσμού της Μητροπολιτικής Διοίκησης, που θα επιλύει προβλήματα που αφορούν σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.
Ο Δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης που ρωτήθηκε σχετικά για το θέμα δεν έκρυψε την έκπληξή του, καθώς, όπως είπε, σε ανύποπτη στιγμή είχε τη διαβεβαίωση του Παρ. Μουτσινά ότι ο Δήμος Ιωλκού τάσσεται με το Δήμο Βόλου στο θέμα της συνένωσης, για να προσθέσει με νόημα ότι η μεταστροφή της στάσης του κ. Μουτσινά δεν αποκλείεται να υποκρύπτει και προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες στην κούρσα διαδοχής που θα προκύψει, εκ των πραγμάτων, μετά την αποχώρηση του Βασίλη Κοντορίζου από τα κοινά του Δήμου Πορταριάς.
Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα, συνέχισε ο Δήμαρχος Βόλου, ένα είναι βέβαιο. Ότι στο υπό σύνταξη Ρυθμιστικό Σχέδιο θα προτείνεται η συνένωση των Δήμων Βόλου, Νέας Ιωνίας, Άλλης Μεριάς, Ιωλκού και ένα τμήμα του Δήμου Αισωνίας (πιθανότατα μόνον το Δημοτικό Διαμέρισμα Διμηνίου). Το Ρυθμιστικό Σχέδιο, συνέχισε ο Δήμαρχος Βόλου, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2008, σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσει «μπούσουλα» για τις όποιες επιλογές κάνει η Πολιτεία για τη νέα διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας. Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Βόλου εκτιμά ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές που θα γίνουν το 2010 , θα γίνουν πιθανότατα με το νέο διοικητικό χάρτη της χώρας, έτσι όπως αυτός θα διαμορφωθεί με τη συνένωση των υφιστάμενων ΟΤΑ της χώρας, με στόχο ο συνολικός τους αριθμός από 950 που είναι σήμερα, να μειωθεί σε 350-400.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αντίποδα των χθεσινών δηλώσεων του Πάρι Μουτσινά που τάχθηκε δημόσια υπέρ της συνένωσης του Δήμου Ιωλκού με την Πορταριά , η Βάσω Σταυροπούλου που διεκδικεί με αξιώσεις την επανεκλογή της στο Δήμο Ιωλκού, καθώς περιμένει την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου , έχει ταχθεί υπέρ της συνένωσης του Δήμου Ιωλκού με το Δήμο Βόλου…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου