ΤΟΠΙΚΑ

Μόνο η Νίκη χαμογέλασε…

μόνο-η-νίκη-χαμογέλασε-851206

Κοντράστ συναισθημάτων είχαμε στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ για τους δυο εκπροσώπους της Μαγνησίας στην κατηγορία. Η Νίκη ξεκίνησε ιδανικά, κερδίζοντας τον Ηφαιστο στη Ν. Ιωνία (75-59), ενώ αντίθετα ο Ιωνας γνώρισε την συντριβή στην Κατερίνη από τον ισχυρό Αρχέλαο (88-58).

Πρεμιέρα με ΝΙΚΗ
Νικηφόρα πρεμιέρα που άφησε ελπίδες για μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πραγματοποίησαν οι κυανόλευκοι στο κλειστό της Ν. Ιωνίας το απόγευμα της Κυριακής. Το συγκρότημα του Γιώργου Κοσμάτου με αρκετά νέα πρόσωπα στην σύνθεσή του, οι περισσότεροι μάλιστα εξ’ αυτών Βολιώτες και νεαροί στην ηλικία, παρουσίασε σε γενικές γραμμές καλή αγωνιστική «συμπεριφορά» και επικράτησε του Ηφαιστου Θεσσαλονίκης με 75-59.
Το παιχνίδι είχε σασπένς μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όταν δηλαδή το άγχος κυρίευε τις προσπάθειες των γηπεδούχων και ήταν μάλιστα ο βασικός παράγοντας που τους ανάγκασε στην ανάπαυλα να είναι πίσω στο σκορ με 34-35. Ανάμεσα στους λόγους της μειωμένης ομαδικής απόδοσης και οι τραυματισμοί δυο βασικών παικτών των Σοφαδίτη (μέση) και Κατσαφούρη (γόνατο). Με την έναρξη της τρίτης περιόδου η Νίκη έδειξε ότι διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα να ξεπερνά δυσάρεστες καταστάσεις και ότι έχει τις εναλλακτικές λύσεις. «Πάτησε γκάζι» και «έχτισε» μια διαφορά ασφαλείας την οποία και διατήρησε μέχρι τέλους.
Το ντεμπούτο τους στις εθνικές κατηγορίες με την κυανόλευκη φανέλα πραγματοποίησαν οι διεθνείς με την παίδων Αρης Σμυρλής και Γιώργος Μαυρογιάννης, που πήραν χρόνο συμμετοχής και χειροκροτήθηκαν από τους θεατές οι οποίοι βρέθηκαν στις κερκίδες. Η ικανοποίηση του Γιώργου Κοσμάτου για τη νίκη και την καλή εμφάνιση, μετριάστηκε από την ανησυχία για τους δυο τραυματισμούς, που όλοι εύχονται να αποδειχτούν επιπόλαιοι.
Τα δεκάλεπτα: 23-15, 34-35, 50-39, 75-59
ΝΙΚΗ (Γ. Κοσμάτος): Αγκρής 14 (3), Μαυρογιάννης, Κυλεριώτης 18 (3), Σμυρλής 2, Σοφαδίτης 3, Κατσαφούρης, Τοπούζης 10, Κουτίνας 8 (2), Σαράντης 4 (1), Κατώγιας 4, Παρασκευάς 8, Στάμος 2
ΗΦΑΙΣΤΟΣ (Ακριτίδης): Χατζηαντωνίου Χ. 7 (1), Αδαμόπουλος 2, Εφραιμίδης 15, Νότης 9 (2), Διβανίδης 16 (2), Χατζηαντωνίου Α. 4, Ιωαννίδης 3, Καλαμπούκας 3, Καρατζάς.

Ντεμπούτο με ήττα για τον Ιωνα
Ολοι στον Ιωνα γνώριζαν ότι η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα ήταν δύσκολη. Πόσο μάλλον όταν είχαν να αντιμετωπίσουν ένα από τα φαβορί της κατηγορίας. Ο Αντώνης Μυριντζής και οι παίκτες του, παρατάχθηκαν στην Κατερίνη απέναντι στον Αρχέλαο με στόχο πρωτίστως την καλή εμφάνιση και κατάφεραν κατά το ήμισι να τον πραγματοποιήσουν.
Η συντριβή από τον Αρχέλαο με 88-58 βέβαια δεν έρχεται να επιβεβαιώσει το παραπάνω. Οσοι όμως είδαν από κοντά το παιχνίδι μίλησαν για μια πολύ καλή εικόνα των νεοφώτιστων στο πρώτο ημίχρονο και για ένα εφιαλτικό τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ιωνας εκτός από τους πολλούς πόντους που δέχτηκε στην άμυνα του, το ίδιο άσχημα τα πήγε και στην επίθεση με τον Θωμά Καραγεώργο να είναι ο μόνος που πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων.
Κανείς στο βολιώτικο συγκρότημα δεν μένει στην ήττα της πρεμιέρας. Το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε και παρά την πρώτο άσχημο αποτέλεσμα, ο Αντώνης Μυριντζής και οι παίκτες του δηλώνουν αισιόδοξοι για την συνέχεια.
Τα δεκάλεπτα: 26-22, 46-36, 71-48, 88-58
ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Θωμαϊδης): Χρυσανθόπουλος 27 (4), Παπουρίδης, Τσιγκαρόπουλος, Γερογιάννης 14 (1), Γαλανός, Ράπτης 12, Χρυσίδης 2, Πόδας 5, Κουνούπης 8, Πανταζής 16, Τσαϊτουρίδης 4 (1).
ΙΩΝΑΣ (Α. Μυριντζής): Καραγεώργος Θ. 11 (1), Καραγιώργος Ι. 6 (1), Καραρήγας, Σερμέτης 2, Ντίκας 8 (1), Θεοχάρης Ν. 7, Τύμπας, Θεοχάρης Α. 6 (1), Αναγνωστόπουλος 3, Βαφόπουλος 4, Δροσόπουλος 7, Νίτας 2.

Τα αποτελέσματα:
Νίκη – Ηφαιστος 75-59
Πρωτέας – Αιγινιακός 52-70
ΧΑΝΘ – Μέγας Αλέξανδρος 81-66
Γαλαξίας – Φίλιππος 70-78
Αίας Ευόσμου – Σιάτιστα 83-58
Αργος Ορεστικό – Φοίνικας 80-75
Αρχέλαος – Ιωνας 88-58

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου