ΤΟΠΙΚΑ

Επτά μελετητικά γραφεία για την Πλατεία Πανεπιστημίου

επτά-μελετητικά-γραφεία-για-την-πλατε-851206

Οι διαδικασίες για το έργο της Πλατείας Πανεπιστημίου προχωρούν κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, διαβεβαίωσε χθες ο αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Στάμος, διαψεύδοντας κατηγορηματικά πληροφορίες ότι υπάρχουν προβλήματα που θέτουν εν αμφιβόλω το έργο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, αφενός προχωρά η διαδικασία που έχει να κάνει με την ανάδειξη τεχνικού συμβούλου με τη διαδικασία Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Επτά μελετητικά γραφεία έχουν καταθέσει προτάσεις, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης προκειμένου να καθοριστεί ο ανάδοχος.

Το έργο αφορά στην εκπόνηση των απαραίτητων ενεργειών για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Πανεπιστημίου και παράλληλα στη διαμόρφωση του υπερκείμενου χώρου για τη δημιουργία ενός χώρου πράσινου και αναψυχής για χρήση από τους Δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου.

Η διάρκεια του έργου ανέρχεται σε δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης και πλέον ειδικά, τέσσερις (4) μήνες για την Α’ φάση και οκτώ (8) μήνες για την Β’ φάση.
Η συνολική διάρκεια του έργου συναρτάται από τη χρονική στιγμή έναρξης της Β’ φάσης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των ενενήντα έξι χιλιάδων ευρώ (96.000 ευρώ) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Παράλληλα ο Δήμος Βόλου, όπως τόνισε χθες ο κ. Γιάννης Στάμος, έχει ήδη καταβάλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που απαλλοτριώνονται το ποσό των 5,5 εκ. ευρώ και προχωρά η διαδικασία της απόδοσης των ακινήτων, που εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί τελικά μέχρι τέλους του χρόνου, ώστε ο Δήμος να προχωρήσει στην αξιοποίηση της έκτασης.
“Όλες οι διαδικασίες εξελίσσονται ομαλά και ασφαλώς για εμάς το έργο της Πλατείας Πανεπιστημίου αποτελεί μία σοβαρή επιλογή, επισήμανε χθες ο αντιδήμαρχος Βόλου.
Δεν έχουν καμία βάση όσα ακούγονται για προβλήματα στο έργο και αυτό αποδεικνύεται από όλες τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί και οι οποίες είναι απαραίτητες για να υλοποιηθεί.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου