ΤΟΠΙΚΑ

Εμφαση στα αντιπλημμυρικά έργα

εμφαση-στα-αντιπλημμυρικά-έργα-851206

Στα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν δρομολογηθεί προκειμένου να «θωρακίσουν» την περιοχή της Νεάπολης, που πέρυσι τέτοια εποχή υπέστη μεγάλες καταστροφές λόγω των πλημμυρών, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Τρύφωνα την Κυριακή το πρωί.

Παράλληλα ο κ. Βούλγαρης παρουσίασε το σχέδιο παρεμβάσεων που αφορά στη συγκεκριμένη συνοικία και περιλαμβάνει έργα οδοποιίας και αξιοποίηση κοινοχρήστων χώρων αλλά και τη δημιουργία υποδομών στον αθλητικό τομέα, όπως το Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΘ, που η δημοτική αρχή προτείνει να γίνει στην περιοχή της Νεάπολης, σε έκταση που παραχωρεί και για την οποία σχετική πρόταση έχει ήδη υποβληθεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ειδικότερα όσον αφορά στα αντιπλημμυρικά έργα ο δήμαρχος Βόλου ανέφερε το έργο ενίσχυσης του δικτύου ομβρίων με προϋπολογισμό 990.000 ευρώ, που δημοπρατείται σύντομα από τη ΔΕΥΑΜΒ και αφορά στο κομμάτι Ύδρας- Αθηνών- Χατζηπέτρου- Νεαπόλεως στις δύο δεξαμενές που θα κατασκευαστούν στο Πεδίον του Άρεως, που αναμένεται να διπλασιάσουν την παροχευτικότητα και που δημοπρατούνται εντός του Οκτωβρίου με προϋπολογισμό 1.150.000 ευρώ.
Παράλληλα είναι έτοιμη, όπως τονίστηκε, η μελέτη για αντικατάσταση παλαιών τμημάτων ύδρευσης με προϋπολογισμό 1.600.000 ευρώ και θα αναζητηθεί χρηματοδότηση, ενώ όσον αφορά στον Ξηριά, ο κ. Βούλγαρης επισήμανε ότι υπάρχει συνεργασία με τη Νομαρχία για τον καθαρισμό του χειμάρρου.

Όσον αφορά στον κοινωνικό τομέα ο δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε στις δράσεις που αναπτύσσονται και διευρύνονται στο Κοινωνικό κέντρο του Δήμου, για την δανειοδότηση των τσιγγάνων κ.α., ενώ για τις αθλητικές υποδομές επίσης δεσμεύτηκε για την άμεση αναβάθμιση του γηπέδου της Νέαπολης.

«Υλοποιούμε σταδιακά τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, δίνοντας βαρύτητα ιδιαίτερα στην αντιπλημμυρική προστασία της Νεάπολης, επισήμανε ο δήμαρχος Βόλου. Για εμάς αυτό που προέχει είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων, ώστε και αυτή η συνοικία να αναβαθμιστεί και να αναπτυχθεί ισόρροπα με τις άλλες συνοικίες της πόλης».

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Βούλγαρης έκανε τέλος στο θεσμό των συνοικιακών συμβουλίων που η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να ενεργοποιήσει ξανά στα πλαίσια της ανάγκης να υπάρχει «κοινωνική διαβούλευση και αμφίδρομη συνεργασία Δήμου και συνοικιών» και κάλεσε τους κατοίκους της Νεάπολης να συμμετέχουν στη διαδικασία εκλογής και συγκρότησης των συνοικιακών συμβουλίων για «να αποκτήσει η περιοχή τους δυναμική φωνή».

Από την πλευρά των κατοίκων στο διάλογο που άνοιξε τέθηκαν θέματα που αφορούν διάφορες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ειδικά στην οδό Νεαπόλεως, όπου λειτουργούν σχολικές μονάδες, ζητήματα που άπτονται της καθαριότητας και του πρασίνου, καθώς και παρατηρήσεις για διανοίξεις δρόμων και ασφαλτοστρώσεις σε σημεία που έχουν ήδη καταγραφεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και έχουν συμπεριληφθεί στις αντίστοιχες εργολαβίες.

Στη λαϊκή συνέλευση της Νεάπολης, που ήταν η έκτη κατά σειρά από τις αρχές του χρόνου, εκτός από τους αντιδημάρχους και τους προέδρους Οργανισμών, παρέστη επίσης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Bόλος- Ανοιχτή Πολιτεία» κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου