ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη για την κρουαζιέρα

σύσκεψη-για-την-κρουαζιέρα-136201

H κρουαζιέρα είναι ένα κυκλικό ταξίδι. Σε αυτό το κυκλικό ταξίδι ο Βόλος μπορεί να παίξει πρωτεύοντα ρόλο.

Τα παραπάνω σημείωσε εκτός των άλλων χθες το μεσημέρι από το Βόλο ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά και Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) Γιώργος Ανωμερίτης κατά τη διάρκεια σύσκεψης φορέων που οργάνωσε ο Δήμος Βόλου στο Δημαρχείο με θέμα τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Στα επόμενα χρόνια, είπε ο κ. Ανωμερίτης, η Μεσόγειος θα γίνει πρώτος προορισμός για τα κρουαζιερόπλοια, υποσκελίζοντας και τα νησιά της Καραϊβικής. Αυτό θα συμβεί, όπως πρόσθεσε, για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια. Επιπλέον ο Πρόεδρος του ΟΛΠ και πρώην Υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι τέσσερις όλες κι όλες εταιρίες ελέγχουν το 83% της παγκόσμιας κρουαζιέρας. Υπάρχει κρουαζιέρα για όλους, είπε ο κ. Ανωμερίτης, καθώς οι εταιρίες ψάχνουν για νέους προορισμούς. Πρέπει, σημείωσε, να δούμε πώς θα συζητήσουμε μαζί τους. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ξέρουμε τι πουλάμε.

Η Μαγνησία, συνέχισε ο κ. Ανωμερίτης, είναι από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς. Για να μπορούμε όμως να τεκμηριώσουμε τις θέσεις μας θα πρέπει, όπως πρόσθεσε, να έχουν όλοι τουριστική συνείδηση. Να είναι καθαρή η παραλία. Να υπάρχουν υποδομές που να υπακούουν σε διεθνείς συνθήκες σε θέματα που αφορούν στους κανόνες ασφαλείας, τον τρόπο υποδοχής των λυμάτων κ.α. Ο κ. Ανωμερίτης, αφού είπε ότι λιμάνι και πόλη θα πρέπει να δουλεύουν μαζί, πρότεινε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και τη θυγατρική του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά που δραστηριοποιείται στα logistics και στο real estate.

Από την πλευρά του νωρίτερα ο Δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή Βόλου για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας και του τουρισμού γενικότερα, με την πεποίθηση ότι ο τουρισμός αποτελεί τη μόνη ορατή προοπτική που μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο Πρόεδρος της MED CRUISE κ. Σταύρος Χατζάκος παρουσίασε στη συνέχεια τη δράση του φορέα στον οποίο συμμετέχουν 20 χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, ενώ διαθέτει 100 μέλη, μεταξύ των οποίων και το λιμάνι του Βόλου που είναι από τα ιδρυτικά. Όπως ανέφερε, υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του λιμανιού, καθώς η άνοδος της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο θα φέρει πλοία και στο Βόλο. «Στο χέρι σας είναι να αποκομίσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα οφέλη και να πετύχετε τους στόχους σας», τόνισε.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ο.Λ.Β. Α.Ε. Γιάννης Πρίγκος είχε παρουσιάσει τις δράσεις του Οργανισμού για την ανάπτυξη του λιμανιού, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των φορέων για μια κοινή στρατηγική και υποστήριξη των δράσεων. Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Βόλου Σ. Μπαρτζιώκα αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Βόλου, του Πηλίου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης στις επίμονες προσπάθειες της Επιτροπής Τουρισμού με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας του λιμανιού και της πόλης στις τουριστικές αγορές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου