ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν σε χρήματα το γάλα που δικαιούνται

ζητούν-σε-χρήματα-το-γάλα-που-δικαιούν-136601

Καταβολή σε χρήμα της αξίας του δικαιούμενου γάλακτος για το έτος 2012 ζητάνε οι υπάλληλοι του Δήμου Αλμυρού, αφού όπως αναφέρουν δεν τους έχει χορηγηθεί ποτέ ως τώρα φρέσκο γάλα, παρότι το δικαιούνται βάσει του νόμου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Όπως αναφέρουν οι δικαιούχοι υπάλληλοι του Δήμου, «ο νόμος κατά προτεραιότητα αναφέρεται σε προμήθεια φρέσκου γάλακτος σε καθημερινή βάση, το οποίο αξίζει ποιοτικά πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε μακράς διαρκείας ή κονσερβοποιημένο, σε ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων των ΟΤΑ, το οποίο αποσκοπεί στην προστασία της υγείας των εργαζομένων αυτών με την καθημερινή κατανάλωσή του, κατά τη διάρκεια του έτους. Επομένως η χορήγηση του γάλακτος δεν επιτρέπεται να γίνεται μαζικά όσον αφορά στις αναλογούσες για κάθε εργαζόμενο ποσότητες, σε χρονικό διάστημα μεταγενέστερο του επιβαλλόμενου».

Με δεδομένη αυτήν την κατάσταση οι δικαιούχοι υπάλληλοι του Δήμου ζητούν να τους καταβληθεί σε χρήμα η αξία του γάλακτος που δικαιούνται όλο το προηγούμενο διάστημα.

Με αυτήν την ενέργεια συμφωνούν και οι υπάλληλοι από τις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, αφού όπως αναφέρουν, «διαμένουν και εργάζονται στις Δ.Ε. Σούρπης & Πτελεού οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ 20 και 30 χλμ. από την έδρα του Δήμου όπου θα πρέπει να γίνεται η διανομή του γάλακτος και δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης προσωπικού για την καθημερινή φύλαξη και διανομή του γάλακτος και ούτε ο Δήμος μπορεί να προσλάβει προσωπικό».
Μάλιστα το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου