ΤΟΠΙΚΑ

Ζέττα Μακρή: Ετοιμάζομαι ήδη από τώρα για τις επόμενες εκλογές…

ζέττα-μακρή-ετοιμάζομαι-ήδη-από-τώρα-851206

Με αξιοπρέπεια που αναγνωρίστηκε ακόμη και από τους πολιτικούς της αντιπάλους, η Ζέττα Μακρή, μετά από μία πολύ πετυχημένη οκταετή κοινοβουλευτική πορεία, βρέθηκε εκτός Βουλής εξαιτίας του νέου εκλογικού νόμου, που ήταν γνωστό από την αρχή ότι στη Μαγνησία ”στερεί” από το πρώτο κόμμα τη μία έδρα.

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά τις εκλογές η Ζέττα Μακρή ανοίγει την καρδιά της στον “ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ”, μιλάει για τη εκλογή της, τις επίγειες και υπόγειες διαδρομές που λένε πολλοί ότι αναπτύχθηκαν, για την νέα Κυβέρνηση και τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Ασφαλώς και θα είναι παρούσα, όπως διαβεβαιώνει η ίδια, στη Μαγνησία και μάλιστα με μεγαλύτερη μαχητικότητα, όπως υπογραμμίζει.

Δεν φαίνεται να την ελκύουν οι προτάσεις που της έγιναν να συμμετέχει από θέσεις ευθύνης σε νευραλγικά υπουργεία και μάλιστα ως προς αυτό είναι ξεκάθαρη, τονίζοντας “δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει να ανταλλάξω την ενασχόλησή μου με την πολιτική με μία θέση στο Δημόσιο”.

Τηρεί αποστάσεις σε όσα ακούγονται για “αυτούς που ήταν απέναντί της δεδηλωμένα», υπογραμμίζοντας με νόημα ότι υπήρξε μία «συντεταγμένη – και αποτελεσματική – επιλογή να στηριχθούν άλλες υποψηφιότητες», όμως ξεκαθαρίζει ότι η ίδια, αν και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, δεν θα πέσει στην παγίδα των καταγγελιών”.

-Κυρία Μακρή, έχουν υποχωρήσει τα πρώτα έντονα συναισθήματα…
Η μη εκλογή σας… ήταν απίστευτη…
Κυρία Κυριαζή, και η μη εκλογή είναι μέσα στο παιχνίδι της πολιτικής. Δεν έκρυψα τα έντονα συναισθήματά μου που δεν εκλέχτηκα, όπως δεν θα έκρυβα και την έντονη χαρά μου εάν εκλεγόμουν. Θεωρώ ότι είναι υποκρισία να παραστήσω ότι δεν στεναχωρέθηκα πάρα πολύ και ότι ακόμη δεν στεναχωριέμαι. Λόγω ωστόσο του χαρακτήρα μου και επειδή είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, προσπαθώ να βγάλω συμπεράσματα που θα με βοηθήσουν να κατανοήσω ορισμένες παραμέτρους της πολιτικής αναμέτρησης, τις οποίες προσωπικά μέχρι τώρα δεν τις είχα αντιληφθεί. Οι συμμαχίες δεν είναι κάτι που απαγορεύεται ή που το καταδικάζει ο κόσμος. Την έκταση και τις συνέπειες δεν τις είχα υποστεί και δεν τις είχα εκτιμήσει. Αυτό το καταθέτω κυρίως ως αυτοκριτική. Δεν είχα ωστόσο τρόπο να τις αντιμετωπίσω, είναι κάτι που ξεπερνά τη δική μου φιλοσοφία, το είχα πεί προεκλογικά, το λέω και τώρα. Προσέρχομαι στον κόσμο χωρίς δεκανίκια και στα δεκανίκια που δεν χρησιμοποίησα, εννοώ, πιθανή υφυπουργοποίηση ή αξιοποίηση σε άλλη θέση ή ακόμη και τις συμμαχίες. Αποδείχτηκε όμως ότι είναι κάτι που κάποιοι άλλοι -δικαίως- το χρησιμοποίησαν και είχε αυτό το αποτέλεσμα.
Εκείνο που σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κάνω, είναι να αναζητήσω αόρατους ή άλλους εχθρούς για το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα που ήταν σε βάρος μου. Νομίζω ότι πολιτεύθηκα ορθά. Οφείλω -και το κάνω- να σεβαστώ την ετυμηγορία του λαού της Μαγνησίας και για αυτό και δεν έχω κάνει καμία δήλωση που θα θίξει ή θα προσβάλλει οποιονδήποτε, γιατί κάτι τέτοιο είναι μακριά από τον τρόπο που πολιτεύομαι και πράγματα που στο πρόσφατο παρελθόν καταδίκασα με απόλυτο τρόπο. Δεν πρόκειται συνεπώς προσωπικά να πέσω σε αυτή την παγίδα.

-Αισθάνεστε προσωπικά ότι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας σας αδίκησαν έναντι των άλλων δύο εκλεγμένων συναδέλφων σας; Ακόμη και από τα “αντίπαλα κόμματα” αναγνωρίζεται η προσφορά σας στη Μαγνησία, αλλά και ότι σε δύσκολες στιγμές υπερασπιστήκατε την κυβερνητική πολιτική…
Δεν αισθάνομαι αδικημένη. Στεναχωρημένη ναι. Η σταυροδοσία άλλωστε δεν ήταν σε βάρος μου, άρα δεν υπάρχει λόγος κατ’ αυτή την έννοια να νιώθω ”ηττημένη”. Εάν ο κόσμος προτίμησε κάποιους άλλους συναδέλφους, εκτιμώ ότι γι’ αυτό πρέπει να κοιτάξω εγώ προσωπικά να διορθωθώ.

Όσον αφορά στην υπεράσπιση της παράταξης και του κυβερνητικού έργου που θίξατε, σας διαβεβαιώ ότι το έκανα πάντα με πολύ μεγάλη προθυμία, εξακολουθώ να το κάνω, δεν απέχω άλλωστε από το δημόσιο διάλογο που εξελίσσεται, αλλά δεν με δυσκόλεψε και η παράταξή μου σε αυτό. Έβλεπα ότι υπήρχαν ορισμένες αδυναμίες στην εφα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου