ΤΟΠΙΚΑ

Με νέο προφίλ αλλά ίδιος στόχο στην “μάχη” του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός

με-νέο-προφίλ-αλλά-ίδιος-στόχο-στην-μά-851206

Μια εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με την περσινή σεζόν θα παρουσιάσει στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μπάσκετ ο Ολυμπιακός. Η απόφαση του προέδρου του Ερασιτέχνη Τάκη Σταυρίδη να αναθέσει το ολοκληρωτικό μάνατζμεντ του τμήματος σε μια νέα διοικούσα επιτροπή με καινούρια πρόσωπα και νέα φιλοσοφία, είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Από την άλλη όμως οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι και η παραμονή –πέρυσι επιτεύχθηκε την τελευταία αγωνιστική- είναι ότι θα προσπαθήσουν να πετύχουν και φέτος οι ερυθρόλευκοι, που κάνουν τζάμπολ σήμερα στις 5 μ.μ. στο πρωτάθλημα από το ΕΑΚ του Βόλου υποδεχόμενοι τον ΑΣΕ Δούκα.

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν ιδιαίτερα καυτό για την ερυθρόλευκη ομάδα. Η επιθυμία του Τάκη Σταυρίδη να απεμπλακεί από την οργάνωση και την λειτουργία του τμήματος είχε πολλά και ενδιαφέροντα επεισόδια και αφού τελικά αποφεύχθηκε ο κίνδυνος της διάλυσης, υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις στο Βολιώτικο συγκρότημα. Οι περισσότεροι παίκτες που αγωνίστηκαν την περασμένη σεζόν, δεν πείστηκαν να φορέσουν για άλλη μια χρονιά την φανέλα του Ολυμπιακού και έτσι μόλις τρεις από τον βασικό κορμό παρέμειναν στην ομάδα. Οι Παναγιώτης Τσώλης, Μιχάλης Πολίτης και Παναγιώτης Νάνης είναι οι καλαθοσφαιριστές που συνεχίζουν, ενώ δεκατρείς(!) παίκτες αποκτήθηκαν κατά την μεταγραφική περίοδο. Εκτός των γνωστών από τον χώρο του Μαγνησιώτικου μπάσκετ, Γιάννη Τσουρέλη και Δημήτρη Καραθάνο, που ήρθαν από Νίκη και Ανάληψη, οι υπόλοιποι είναι άγνωστοι στο βολιώτικο κοινό. Το νεαρό της ηλικίας τους όμως φανερώνει ότι διαθέτουν φιλοδοξίες και αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό ως ένα σημαντικό σκαλοπάτι στην καριέρα τους, ενώ στα υπέρ το γεγονός ότι μερικοί διαθέτουν εμπειρίες από μεγαλύτερες κατηγορίες.
Αλλαγή όμως είχαμε πριν ακόμη ξεκινήσει το πρωτάθλημα και στον πάγκο όπου αρχικά ξεκίνησε ο Γιώργος Τσιότσιος. Γρήγορα όμως λόγω της απειρίας του κυρίως να διαχειριστεί το υλικό που είχε στα χέρια του αποτέλεσε παρελθόν, ενώ εδώ και μερικές εβδομάδες επέστρεψε και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Βολιώτης, Γιώργος Βλιώρας. Κάπως… έτσι, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην σημερινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής και παρά τα όσα διαδραματίστηκαν και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν εμφανίζονται αποφασισμένοι να κατακτήσουν το πρώτο τους ροζ φύλλο.
Στόχος της φετινής ομάδας σύμφωνα με την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία είναι η παραμονή και από κει και πέρα, αφού εξασφαλιστεί η συμμετοχή της και για τη νέα χρονιά στην κατηγορία, χωρίς άγχος πλέον, οι ερυθρόλευκοι θα παλέψουν για ότι καλύτερο. Αναμφίβολα η πορεία που έχουν να διανύσουν κρύβει πολλά εμπόδια και κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του δυσκολίες. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής θεωρείται εξαιρετικά ανταγωνιστικό και αμφίρροπο και ποτέ μια μικρομεσαία ομάδα όπως είναι φέτος ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να επαναπαυτεί. Το Βολιώτικο συγκρότημα, που αγωνίζεται στην μεγαλύτερη κατηγορία από τους εκπροσώπους της Μαγνησίας στα εθνικά πρωταθλήματα του ανδρικού μπάσκετ, ποντάρει κυρίως στις αναμετρήσεις της στο ΕΑΚ για την πραγματοποίηση των φετινών της στόχων. Ανέκαθεν το γήπεδο του Ολυμπιακού αποτελούσε μια από τις πιο καυτές έδρες του πρωταθλήματος. Αυτή η παράδοση «έσπασε» την περσινή σεζόν, ωστόσο ο Γιώργος Βλιώρας και οι παίκτες του είναι υποχρεωμένοι να την ξαναδημιουργήσουν από την αρχή αν θέλουν να ελπίζουν…
Στα ατού των ερυθρολεύκων η δυνατή περιφέρεια, που με τους τρεις Βολιώτες Τσώλη, Νάνη και Τσουρέλη παρουσιάζεται το ίδιο ευέλικτη στην άμυνα και στο σκοράρισμα, ενώ διαθέτει και εναλλακτικές λύσεις από τον πάγκο. Στα μειονεκτήματα η ελλιπής προετοιμασία που έγινε το καλοκαίρι. Ο Γιώργος Βλιώρας δεν έχει πολύ καιρό στην τεχνική ηγεσία και ο χρόνος δεν του επέτρεψε να καλύψει όλα τα κενά και τις αδυναμίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου