ΤΟΠΙΚΑ

Μάρκετινγκ για τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

μάρκετινγκ-για-τις-εξαγωγές-αγροτικώ-851206

Μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων, σύγχρονες τάσεις και πρακτικές είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας αύριο, από τις 5 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του τμήματος Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Πεδίον Άρεως.
Πρόκειται για μία από τις δύο ημερίδες που διοργανώνει η ΝΑΜ αυτή την εβδομάδα, ως παράλληλες εκδηλώσεις με την κλαδική έκθεση «Τροφίμων και Ποτών». Η έκθεση διοργανώνεται για πρώτη φορά από το Επιμελητήριο Μαγνησίας, στο πλαίσιο του «Επιχειρηματικού Πανοράματος» που θα διαρκέσει έως τις 7 Οκτωβρίου.
Στην έκθεση «Τροφίμων και Ποτών» η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΑΜ θα συμμετέχει με περίπτερο 120 τ.μ., προβάλλοντας προϊόντα των Συνεταιριστικών Οργανώσεων του νομού (ΕΑΣ, Συνεταιρισμοί, Γυναικείοι Συνεταιρισμοί).
Η προβολή των βασικών αγροτικών προϊόντων του νομού, η εξειδικευμένη ενημέρωση όσων δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή και δευτερογενή αγροτική παραγωγή, καθώς και η εμπορία των αγροτικών προϊόντων είναι οι στόχοι των δράσεων της ΝΑΜ, όπως επισημαίνει ο αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημ. Μεργιαλής.
«Ο αγροτοδιατροφικός τομέας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Πρέπει να μας απασχολεί η προώθηση στην αγορά των τοπικών προϊόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης. Σύνθημα της Νομαρχίας και σκεπτικό είναι ότι προϊόν που δεν μπορεί να πουληθεί είναι σαν να μην έχει παραχθεί», δήλωσε.
Οι εισηγήσεις στην αυριανή ημερίδα είναι ενδιαφέρουσες. Το θέμα του μάρκετινγκ εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και η περίπτωση του ελαιολάδου και της βρώσιμης ελιάς θα αναπτύξει η Γενική Διευθύντρια Προώθησης Εξαγωγών Αναστασία Γαρυφάλλου.
Για τις εξελίξεις στην παραγωγή, κατανάλωση και εμπορία μήλου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο θα μιλήσει ο διευθυντής του Α.Σ. Ζαγοράς Διον. Βαλασσάς.
Εισήγηση για τον ελληνικό αμπελώνα και το μέλλον του ελληνικού κρασιού στην τοπική και διεθνή αγορά θα γίνει από τον πρόεδρο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Οίνου Ι. Μπουτάρη, ενώ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικ. Πρίντζος θα αναπτύξει το θέμα της τυποποίησης και εμπορίας κτηνοτροφικών προϊόντων.
Στους ομιλητές ο τ. Εμπειρογνώμων Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου Δρ. Ι. Κριτσιωτάκης με θέμα «Προϊόν που δεν μπορεί να πουληθεί, πρακτικά δεν έχει ποτέ παραχθεί», καθώς και ο Γεωπόνος τ. προϊστάμενος Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων της Ν.Α. Χανίων, με θέμα «Η σημασία της προβολής των γεωργικών προϊόντων σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η εμπειρία από τον «Αγροτικό Αύγουστο» του Ν. Χανίων».
Παράλληλα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου διοργανώνει τη δεύτερη ημερίδα με θέμα «Η ποιότητα των αγροτικών προϊόντων στις σύγχρονες αγορές».
Μεταξύ των θεμάτων που θα παρουσιαστούν είναι τα παραδοσιακά τρόφιμα και η παραδοσιακή ελληνική διατροφή ως πρότυπο υγιεινής διατροφής, η βιολογική γεωργία στην αειφορική ανάπτυξη και οι προοπτικές επέκτασής της στη χώρα μας, έλεγχοι στην αγορά τροφίμων και προστασία καταναλωτή, τοπικά προϊόντα και επιχειρηματικότητα.
Τη διοργάνωση των ημερίδων έχουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και το υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ συνεργάζονται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΓΕΩΤΕΕ Κ. Ελλάδος, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας, το ΕΘΙΑΓΕ, το Περιφερειακό Κέντρο Φυτοπροστασίας και Π.Ε., οι ΕΑΣ Βόλου, Πηλίου-Β. Σποράδων και Αλμυρού και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Ζαγοράς και Ν. Αγχιάλου «Δήμητρα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου