ΤΟΠΙΚΑ

Στρέφονται δικαστικά κατά των κορυνών

στρέφονται-δικαστικά-κατά-των-κορυνώ-851206

Αναφορές στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέα Ζήση με τις οποίες ζητούν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, κατέθεσαν χθες καταστηματάρχες της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, οι οποίοι θίγονται από την εφαρμογή του μέτρου τοποθέτησης κορυνών. Όπως ήδη έχει δημοσιοποιηθεί, οι καταστηματάρχες ήδη έχουν αποφασίσει να προβούν σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο Βόλου σήμερα τις 11.30 το πρωί. Στις αναφορές τους οι καταστηματάρχες ισχυρίζονται ότι δεν εκδόθηκαν κανονιστικές αποφάσεις επί των οποίων θα μπορούσαν να υποβάλλουν ενστάσεις και ζητούν την δικαστική διερεύνηση της νομιμότητας εφαρμογής του μέτρου.
Αναφέρουν επίσης πως δεν προηγήθηκαν όλες εκείνες οι ενέργειες που προβλέπονται από την νομοθεσία, δεν δόθηκε χρόνος για την υποβολή τυχόν αντιρρήσεων και η εφαρμογή του μέτρου έγινε επιλεκτικά και αιφνιδιαστικά.
Επισημαίνουν πως θα προχωρήσουν και στην υποβολή μηνύσεων σε βάρος των υπευθύνων του Δήμου Βόλου για μη τήρηση της νομιμότητας και υποστηρίζουν ότι από αυτές τις ενέργειες της δημοτικής αρχής έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική βλάβη.
Οι 30 περίπου επαγγελματίες της περιοχής υποστηρίζουν ότι από την ημέρα εφαρμογής του μέτρου έχουν σχεδόν μηδενικό τζίρο, καθώς κανείς πλέον διερχόμενος οδηγός δεν μπορεί να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του και να ψωνίσει από τα καταστήματά τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου