ΤΟΠΙΚΑ

Υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

υποψήφιο-για-το-ευρωπαϊκό-βραβείο-επι-851206

Ως εθνικός υποψήφιος για συμμετοχή στο διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας για το έτος 2007 επιλέχθηκε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμετέχει στην κατηγορία βραβείων «Επένδυση στο Ανθρώπινο Δυναμικό» και την ιδιαίτερα σημαντική πρόκριση έλαβε με το έργο του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ «Ενθάρρυνση Επιχειρηματικών Δράσεων, Καινοτομικών Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».
Πρόκειται για Διατμηματικό έργο, που υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.
Στόχος του να αναπτύξει τις θεμελιώδεις ικανότητες των αποφοίτων του Πανεπιστημίου, ώστε ως ικανά και ανταγωνιστικά στελέχη να ιδρύσουν δικές τους επιχειρήσεις ή να εργαστούν σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τόπου.
Συνολικά μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 1.000 φοιτητές, έχουν υλοποιηθεί 200 περίπου επιχειρηματικά σχέδια, έχουν βραβευτεί οκτώ και διακριθεί πέντε επιχειρηματικές ιδέες και σχέδια στο πλαίσιο του προγράμματος και έχουν αναπτυχθεί σειρά επισκέψεων, σεμιναρίων, ημερίδων και ασκήσεων.
Ενδεικτικά μέχρι σήμερα, υπήρξαν περισσότερες από 1.700 δηλώσεις συμμετοχής φοιτητών από το 2003, ενώ οι επιχειρήσεις και οι φορείς που ενεπλάκησαν σε δραστηριότητες του προγράμματος ξεπερνούν τις 100.
Τα σημαντικά αποτελέσματα που είχε μέχρι σήμερα το πρόγραμμα ως προς τον αριθμό των συμμετεχόντων, όσο και ως προς την ποσότητα και ποιότητα των δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν αξιολογήθηκαν θετικά και χωρίς… δεύτερη σκέψη από την αρμόδια επιτροπή.
Για την ξεχωριστή θέση που κατέκτησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Παντελής Σκάγιαννης, ο διευθυντής του ΣΒΘ&ΚΕ Απόστολος Παπαδούλης και ο φοιτητής Πέτρος Ροδακινιάς.
Με την υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ελλάδα και πλέον περνάει στον διαγωνισμό με τη συμμετοχή άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η αξιολόγηση έγινε από κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από πρόσωπα με ιδιαίτερη βαρύτητα και κύρος στον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο και στη διοίκηση.
«Στόχος του έργου δεν είναι μόνο να εξοικειωθούν οι φοιτητές με την πραγματικότητα των σύγχρονων επιχειρήσεων και να αποκτήσουν ουσιαστικές επιχειρηματικές γνώσεις, αλλά κυρίως να καλλιεργηθεί μία σύγχρονη επιχειρηματική νοοτροπία και κουλτούρα στους συμμετέχοντες φοιτητές», δήλωσε ο κ. Σκάγιαννης και ενημέρωσε ότι πρόγραμμα έληγε τον περασμένο Αύγουστο, ενώ πήρε παράταση για ένα ακόμη χρόνο. Μετά τον Αύγουστο του 2008 έχει εξασφαλιστεί ότι θα συνεχίσει να υλοποιείται από το Οικονομικό Τμήμα του Π.Θ.
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας θα συνεχίζει να στηρίζει κάθε παρόμοια προσπάθεια, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κ. Παπαδούλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου