ΤΟΠΙΚΑ

Κίνδυνος απώλειας δικαιωμάτων σύνταξης για Ελληνίδες ασφαλισμένες

κίνδυνος-απώλειας-δικαιωμάτων-σύντα-851206

“Σωσίβιο στους κοινωνικούς εταίρους αναζητά τώρα η κυβέρνηση Καραμανλή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των λανθασμένων επιλογών της, όσον αφορά τα όρια ηλικίας για την συνταξιοδότηση των γυναικών” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, προσθέτοντας ότι “τα ελλιπή και λανθασμένα επιχειρήματα που προέβαλε η κυβέρνηση προς τις κοινοτικές αρχές, οδήγησαν την χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τις Ελληνίδες να κινδυνεύουν να χάσουν βασικά δικαιώματά τους στο πλαίσιο της κοινωνικής ασφάλισης”.
Στην δήλωση του κ. Ραγκούση επισημαίνεται ότι “όπως είχε αποκαλύψει κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, οι ευθύνες της κυβέρνησης γι΄αυτήν την εξέλιξη είναι τεράστιες. Πολύ περισσότερο, που όπως αποδεικνύεται σήμερα, η κυβέρνηση Καραμανλή, επιχειρεί να θέσει υπό αμφισβήτηση βασικά δικαιώματα των εργαζομένων”.
Ο κ. Ραγκούσης προσθέτει στην δήλωσή του ότι η “καταφυγή της κυβέρνησης στους κοινωνικούς εταίρους δεν ακυρώνει τις ευθύνες της ούτε και μπορεί να συγκαλύψει τις προθέσεις της, αντίθετα επιβεβαιώνει την πλήρη αδυναμία της να υπερασπιστεί με πληρότητα τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης στην χώρα μας”.
Εξάλλου σε άλλη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι “η πορεία της ανάπτυξης, για την οποία δηλώνει υπερήφανη η κυβέρνηση Καραμανλή, στηρίζεται σε πήλινα πόδια, όπως βεβαιώνεται για μία ακόμη φορά από τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος. Ο υπερδανεισμός των επιχειρήσεων και κυρίως των νοικοκυριών, είναι που αποτελεί τον “τροφοδότη” μιας ανάπτυξης που γι αυτό τον λόγο είναι χωρίς μέλλον, χωρίς ελπίδα για τους πολλούς και αδύνατους”.
Ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι όπως έχει προειδοποιήσει το ΠΑΣΟΚ ” η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης Καραμανλή, που ανοίγει σιγά – σιγά και θα προωθείται σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής, θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον μέσο και φτωχότερο Έλληνα” και προσθέτει ότι “το ΠΑΣΟΚ, θα αγωνιστεί μαζί τους για να ακυρώσει τις επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή και να ανοίξει τον δρόμο για μία άλλου τύπου ανάπτυξη, που θα δώσει την δυνατότητα για δίκαιη αναδιανομή του εισοδήματος”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου