ΤΟΠΙΚΑ

Ξανά πρόεδρος των δασκάλων ο Απ. Μούσιος

ξανά-πρόεδρος-των-δασκάλων-ο-απ-μούσιο-851206

Η σύνθεση του Δ.Σ. είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα του τοπικού συνδικαλιστικού συλλόγου των δασκάλων και νηπιαγωγών, απόρροια της συμφωνίας που δεν κατέστη δυνατό να επέλθει για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό προεδρείο, έπειτα από την επίμονη άρνηση συμμετοχής των αριστερών παρατάξεων.
Αποτέλεσμα ήταν οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ να καταλάβουν θέσεις ευθύνης εις διπλούν.
Συγκεκριμένα, στη θέση του προέδρου επανεξελέγη για πολλοστή συνεχόμενη φορά ο Απ. Μούσιος. Αντιπρόεδρος εξελέγη η Καλλιόπη Αλπάκη (ΔΑΚΕ), γραμματέας ο Γεώργιος Τσιγάρας (ΔΑΚΕ), ταμίας η Αθανασία Ριζάκη (ΔΑΚΕ), οργανωτικός γραμματέας Γεώργιος Τσιγάρας και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Αθανασία Ριζάκη.
Μέλη είναι οι Φίλιππος Κωνσταντινίδης (ΠΑΣΚ), Γιώργος Παγωνόπουλος (ΠΑΣΚ), Ευαγγελία Πάντζιου (ΠΑΣΚ), Μενέλαος Μούστος (ΕΣΑΚ-ΔΕΕ) και Αργύριος Παπαθανασίου (Ριζοσπαστική Παρέμβαση).
Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με επτά ψήφους υπέρ (ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ), ενώ υπήρξε ένα άκυρο και ένα λευκό.
Προηγήθηκε πολύωρη συζήτηση σε μια προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Βασικός γνώμονας ο σύλλογος των δασκάλων και νηπιαγωγών να σταματήσει να λειτουργεί «ακέφαλος», σε μια κρίσιμη για τον κλάδο περίοδο και με τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης να αναδεικνύονται έντονα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Η πρόταση της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ για αναλογικό-αντιπροσωπευτικό προεδρείο δεν έγινε για άλλη μια φορά αποδεκτή από τις αριστερές παρατάξεις. Καμία τύχη δεν είχε και η πρόταση της ΠΑΣΚ για συσπείρωση των «δημοκρατικών δυνάμεων για ανάδειξη προεδρείου, χωρίς ηγεμονισμούς».
Μεταξύ των άλλων προτάσεων, που «έπεσαν» στο τραπέζι και δεν συνάντησαν συμφωνίας ήταν προεδρείο λειτουργικότητας-αντιπροσωπευτικό, καθώς και προεδρείο λειτουργικότητας χωρίς τη συμμετοχή αιρετών (πρόταση του Γ. Παγωνόπουλου).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου