ΤΟΠΙΚΑ

Κάνουν… πάρτυ τα αιωρούμενα σωματίδια

κάνουν-πάρτυ-τα-αιωρούμενα-σωματίδι-851206

«Ενσυνείδητη συλλογική επιλογή» ήταν για τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου Λεων. Αναστασίου η προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη, μετά τη μεγάλη καθυστέρηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Μαγνησίας να παραδώσει στοιχεία που ζητήθηκαν σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Το προχθεσινό δημοσίευμα του «Τ» και χθεσινά σχόλια της εφημερίδας προκάλεσαν την επιστολή του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο», ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τα στοιχεία που τελικά δόθηκαν από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο ότι από το 2004 τουλάχιστον και μέχρι σήμερα υπάρχει τεράστια υπέρβαση των ορίων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από μικροσωματίδια ΡΜ 10.
Κατά δεύτερον, σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου, τα στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι τέσσερα χρόνια η προηγούμενη νομαρχιακή αρχή και οκτώ μήνες η νέα –από την οποία υπάρχουν σημαντικές πρωτοβουλίες- δεν έχουν μειώσει στο ελάχιστο το πρόβλημα και κατά τρίτον ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ «αδιαφορεί εγκληματικά για το πρόβλημα που γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια, ψελλίζοντας ανοησίες για σκόνη από τη Σαχάρα λες και ο Βόλος είναι η Τρίπολη της Λιβύης».
Ο κ. Αναστασίου προσθέτει ότι «το αίτημα του Συλλόγου στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, κατατέθηκε με σκοπό να διασταυρώσουμε τα ήδη γνωστά στοιχεία του Πανεπιστημίου με αυτά της επίσημης και υπεύθυνης πολιτικής αρχής.
Η προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη προέκυψε λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην απάντηση και ήταν ενσυνείδητη συλλογική επιλογή να κινηθούμε μέσα από το υπάρχον νομικό και θεσμικό πλαίσιο για να καταδείξουμε ότι όταν κινείσαι μεθοδικά και σωστά ξεπερνάς την γραφειοκρατική ανεπάρκεια και τις αγκυλώσεις.»
Σχετικά με το σχόλιο για την εκ των έσω αντιπολίτευση, την οποία στην ουσία άσκησε στην πλειοψηφούσα παράταξη της Νομαρχίας, ο κ. Αναστασίου υποστηρίζει τα εξής:
«Πρώτον δεν θεωρώ πως η ιδιότητα του Νομαρχιακού Συμβούλου αναιρεί ή απαγορεύει την Συνδικαλιστική μου ιδιότητα και δράση.
Δεύτερον ότι προέχει για μένα να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση από τους συναδέλφους η ανεξαρτησία και η αυτονομία της συνδικαλιστικής δράσης του Συλλόγου, απ την στιγμή που υπάρχει τεράστιο θέμα με την αερορύπανση και τις επιπτώσεις της.
Τρίτον ότι δεν θεωρώ ότι ασκώ αντιπολίτευση εκ των έσω στην Νομαρχιακή αρχή όταν λειτουργώ σε άλλο θεσμικό επίπεδο διακριτό και ανεξάρτητο.
Αντιλαμβάνομαι πως οι οριογραμμές των ρόλων μας στα κοινά πολλές φορές δεν είναι ευδιάκριτες αλλά για μένα το θέμα της αερορύπανσης είναι μείζον πολιτικό ζήτημα και όχι παιχνίδι δημοσίων σχέσεων και ισορροπιών.
Από εκεί και πέρα από την απάντηση εξάγονται κάποια σημαντικά συμπεράσματα και αυτά δεν είναι ότι ο Αναστασίου κάνει αντιπολίτευση στον Παπατόλια που είναι μια κοντόφθαλμη προσέγγιση, αλλά ότι υπάρχει διαχρονικά ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα στη περιοχή μας.
Στόχος του Συλλόγου Εργαζομένων δεν ήταν και δεν είναι να κάνει σε κανέναν αντιπολίτευση.
Στόχος είναι να κρατούμε το θέμα της αερορύπανσης στην επικαιρότητα, να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση και την Αυτοδιοίκηση να πάρουν μέτρα.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου