ΤΟΠΙΚΑ

Ξεσπάθωσαν κατά του Παπατόλια

ξεσπάθωσαν-κατά-του-παπατόλια-851206

Σε τροχιά σύγκρουσης οι σχέσεις της ΤΕΔΚ Μαγνησίας και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.
Την “ολέθρια σχέση” που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο πλευρών σηματοδοτεί η όξυνση των επικρίσεων κατά της Νομαρχιακής Αρχής στη χθεσινή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Μαγνησίας ειδικότερα από τους “γαλάζιους δημάρχους” που επιτέθηκαν στο Νομάρχη κ. Απόστολο Παπατόλια αφήνοντας αιχμές για τη λειτουργία του.
Να σταματήσουν οι επιθέσεις στο θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αλλά και στον ίδιο το Νομάρχη Απ. Παπατόλια ζήτησε με εμφατικό τρόπο ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης που μαζί με το δήμαρχο Πορταριάς Βασίλη Κοντορίζο ανέλαβαν να υπερασπιστούν το δικαίωμα της νομαρχιακής αρχής να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες θεσμικού χαρακτήρα.
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ που ανήκουν στην κυβερνητική παράταξη, ζήτησαν χθές και ενώ το θέμα της συζήτησης ήταν η προγραμματική σύμβαση ΤΕΔΚ – ΑΟΝΑΜ, να συζητηθεί- η πορεία των έργων στο Νομό, εκφράζοντας φόβους ότι έργα κινδυνεύουν να χαθούν διότι η ΝΑΜ δεν τα “κυνηγά”.
Το ρόλο “ του επικριτή” του Νομάρχη ανέλαβε χθες ο Δήμαρχος Σηπιάδος κ. Σταμ. Βακούλας που κατήγγειλε τον κ. Παπατόλια διότι κάλεσε τις μειοψηφίες των δημοτικών συμβουλίων στο γραφείο του και αναρωτήθηκε «πού πάει ο Νομός» και κάλεσε το Σώμα να πάρει θέση για τα έργα του Νομού, υπονοώντας ότι εάν δεν τα κυνηγήσει ο Νομάρχης στην περιφέρεια θα βαλτώσουν”. Κατηγόρησε εξάλλου το Νομάρχη ότι επανειλημμένα απειλεί τους Δημάρχους ότι θα τους καταγγείλει στον Εισαγγελέα για τα ρέματα όπως έκανε και στην περίπτωση των πυρκαγιών, εκφράζοντας την ακραία άποψη “ ότι λειτουργεί σαν κουκουλοφόρος.”
Οι απόψεις του κ.Βακούλα προκάλεσαν την παρέμβαση του Δήμαρχου Βόλου κ. Αλ. Βούλγαρη που ανταπάντησε ότι προεκλογικά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Φ. Γκούπας συγκάλεσε τους δημάρχους που πρόσκεινται στη ΝΔ χωρίς κανείς τότε να αντιδράσει και αιτιολόγησε την πρωτοβουλία του Νομάρχη υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι εξωθεσμικό να ζητήσει την άποψη όσων αυτός κρίνει. «Δεν είναι σωστό να πυροβολούμε ο ένας τον άλλο. Η ΝΑΜ έχει αρμοδιότητες και κρίνεται όπως κι εμείς» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βούλγαρης.
Βολές κατά του Νομάρχη επεφύλαξε και ο Δήμαρχος Σούρπης κ. Κ. Καραγκιόζογλου που κατηγόρησε τον κ.Απ. Παπατόλια ότι επί εννέα μήνες δεν έχει επισκεφθεί το Δήμο Σούρπης , ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Αναστ. Στρατηγόπουλος σημείωσε ότι είναι πανθομολογούμενη η διατάραξη των σχέσεων ΤΕΔΚ και ΝΑΜ και τόνισε ότι δεν μπορεί οι δύο φορείς να κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση και επέκρινε τον κ. Παπατόλια ότι καλεί επιλεκτικά ορισμένες μειοψηφίες.
Ο Δήμαρχος Πορταριάς κ. Βασ. Κοντορίζος λαμβάνοντας το λόγο τόνισε ότι ο Νομάρχης μπορεί να καλεί όποιον θέλει και ότι δίνει λόγο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ λέγοντας ότι παραμονές των εκλογών ήρθε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και συναντήθηκε με δεξιούς δημάρχους για να φτιάξει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό για την ΤΕΔΚ
Ακολούθως ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Ευ. Χατζηκυριάκος ζήτησε να υπάρχει συνεργασία ΤΕΔΚ-ΝΑΜ για τα έργα του Νομού.

Ο αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Αγριάς κ. θ. Παπαευθυμίου επισήμανε ότι πρέπει να προωθηθούν τα έργα των Δήμων και σημείωσε ότι για κάποια υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις και δεν προχωρούν με αποτέλεσμα να χαθούν. Μάλιστα επισήμανε ότι ο κ. Παπατόλιας είναι νομάρχης του Νομού και όχι ενός κόμματος και ζήτησε να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης τόνισε ότι οι αρμοδιότητες είναι διακριτές και ότι η ΤΕΔΚ θέλει καλή σχέση με τη ΝΑΜ , αλλά χωρίς ο Νομάρχης να παραμελεί τους νόμιμους εκπροσώπους των ΟΤΑ και χαρακτήρισε την κίνησή του θεσμικό ατόπημα.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Μηλεών κ. Απ. Αρέθας, τόνισε ότι οι τοποθετήσεις του δεν είναι ούτε αυταρχικές, ούτε φοβικές κι επισήμανε την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων όπως προβλέπεται από τους νόμους. «Είναι ανεπίτρεπτο, επιμένω να καλεί κάποιες επιλεκτικά μειοψηφίες για να συζητήσει. Είναι θεσμικό ατό

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου