ΤΟΠΙΚΑ

Kτίριο Νέων Τεχνολογιών στη Νέα Ιωνία

kτίριο-νέων-τεχνολογιών-στη-νέα-ιωνία-851206

Η αγορά δύο προσφυγικών οικοπέδων που βρίσκονται στην περιοχή Τζαμαλιώτικα απαιτείται προκειμένου να ανεγερθεί το κτίριο Νέων Τεχνολογιών στη Νέα Ιωνία.
Για την αγορά θα κληθεί να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο, που συνεδριάζει αύριο Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, για τα δύο αυτά οικόπεδα ο Δήμος θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 22.005 ευρώ.
Το έργο Κέντρο Νέων Τεχνολογιών” έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2000-2006 και στο μέτρο «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αστικής Ανάπτυξης σε τοπικές ζώνες μικρής κλίμακας – Ε.Τ.Π.Α.», με προϋπολογισμό 750.000 ευρώ.
Θα στεγαστεί σε διώροφο κτίριο 360 τ.μ με υπόγειο και σ’ αυτό θα φιλοξενηθούν επιχειρήσεις οι οποίες ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες και τις υπηρεσίες που απορρέουν από αυτές, όπως: ανάπτυξη λογισμικού, υπηρεσίες ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ηλεκτρονικό εμπόριο, τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες κ.λ.π.
Εκτιμάται ότι η λειτουργία του Κέντρου στη συγκεκριμένη περιοχή θα συμβάλλει στην προσέλκυση νέων οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως στον τομέα του τουρισμού, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.
Απώτερος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας θύλακας επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και προϊόντων στους τομείς ανάπτυξης λογισμικού, εφαρμογών τηλεπικοινωνιών κ.α., τις οποίες θα μπορούν να προωθήσουν σε νέες αγορές και να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητά τους.
Στο Κέντρο Νέων Τεχνολογιών θα φιλοξενηθούν το Τοπικό Αστικό Παρατηρητήριο, οι δράσεις ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του πολίτη, ο κόμβος δικτύου οπτικών ινών (ευρυζωνικά δίκτυα) και οι δράσεις της πρότασης «Πολιτιστικές Διαδρομές».
Στην αυριανή συνεδρίαση εξάλλου το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού στην Καθαριότητα.
Ειδικότερα προκειμένου η υπηρεσία Καθαριότητας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της θα πρέπει να εξοπλιστεί με ένα ακόμη καινούργιο απορριμματοφόρο και ένα καινούργιο βυτιοφόρο αυτοκίνητο.
Για τον εξοπλισμό αυτό έχει δεσμευτεί κονδύλι 200.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό.
Τέλος τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν θέματα πολεοδομικής φύσεως, ενώ επίσης θα γίνει ενημέρωση επί αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου για την πρόσληψη σχολικών τροχονόμων, η οποία ωστόσο διερευνάται μετά από προσφυγή του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Μάκη Μπαλλή, υπογραμμίζοντας ότι “παραπλανήθηκε το Δημοτικό συμβούλιο”, αφού σχετική απόφαση δεν ελήφθη ποτέ στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, μέλη της οποίας κατήγγειλαν ότι δεν υπήρξε ούτε ομόφωνη απόφαση αλλά και ούτε καν ψηφοφορία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου