ΤΟΠΙΚΑ

Σβήνει με Μπλάνκο τις κακές εμφανίσεις

σβήνει-με-μπλάνκο-τις-κακές-εμφανίσει-851206

Δύσκολες στιγμές πέρασε η ΑΕΚ στην Βέροια, στον εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής, όμως αυτό που ήθελε το πήρε… Με τον Μπλάνκο να… χορεύει και πάλι τανγκό, η «Ενωση» επικράτησε με 1-0 της «βασίλισσας του Βορρά» και έκανε το «2 στα 2» στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ που είχε στο πλευρό της περίπου 1000 φίλους της, μπήκε μουδιασμένα μέσα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα η Βέροια να απειλήσει για πρώτη φορά την εστία του Μάχο με σουτ του Ζουλίνιο στο 18’. Στη συνέχεια η «Ένωση» αφυπνίστηκε και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Μανού από αριστερά να προσπαθεί να διασπάσει την καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία της «βασίλισσας του Βορρά». Η υπεροχή της ομάδας του Σέρα Φερέρ μεταφράστηκε σε γκολ στο 34’ όταν ο Δέλλας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο του γηπέδου, ο Ζεράλδο Άλβες έπιασε την πρώτη κεφαλιά και στη συνέχεια με νέα κεφαλιά ο Μπλάνκο από το δεύτερο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα και μπροστά στις δύο εστίες δημιουργήθηκαν ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ. Σε μια από αυτές πρωταγωνιστής ήταν ο Μεντόζα, ο οποίος με μακρινό σουτ στο 60’ προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ριβάλντο να απαντήσει, αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου δεν «τρόμαξε» τον Τέρολ.

Κίτρινες: Σαμαράς, Κονέ – Μεντόζα, Μαντούκα
ΒΕΡΟΙΑ: Τέρολ, Σαμαράς, Ζέεντορφ (78’Πάες), Ζουλίνιο (85’Ράντιτς), Τσιμπλίδης, Κόλτζος, Ζιλβάν, Παρμαξίδης, Μεντόζα, Μπαλάφας, Ερέρα (72’Μουζαουί)
ΑΕΚ: Μάχο, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Αλβες, Δέλλας, Ενσαλίβα, Ριβάλντο (82’Τόζερ), Μαντούκα (77’Κονέ), Ζήκος, Μπλάνκο, Μανού (93’Πλιάτσικας)

Νέο σοκ με Αλεξόπουλο

Για τουλάχιστον ακόμη τέσσερις μήνες εκτός θα μείνει ο Γιώργος Αλεξόπουλος. Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την Τετάρτη (26/9) ότι ο «κιτρινόμαυρος» αμυντικός παρουσίασε τις τελευταίες εβδομάδες μια επιδείνωση της φλεγμονής στον τένοντα του δεξιού τετρακέφαλου, πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε εδώ και λίγους μήνες.

Ως γνωστόν, ο παίκτης έχει ξεπεράσει το πρόβλημα του χόνδρου για το οποίο χειρουργήθηκε πέρσι στο γόνατο και το καλοκαίρι ανέβασε ρυθμούς επανένταξης.
Ωστόσο, όταν τα συμπτώματά του στην περιοχή του τένοντα αυξήθηκαν και η τελευταία μαγνητική τομογραφία έδειξε μη αναστρέψιμη τενοντίτιδα τρίτου βαθμού, προτάθηκε στον παίκτη χειρουργικός καθαρισμός.

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος ζήτησε μια δεύτερη γνώμη από το Ιατρικό Κέντρο του Βελγίου που έχει αναλάβει και το πρόγραμμα αποκατάστασης – επανένταξης του από τον περασμένο Ιούνιο. Εκεί του συστήθηκε επίσης χειρουργικός καθαρισμός στην περιοχή του τένοντα και ο ποδοσφαιριστής πρόκειται να υποβληθεί στην επέμβαση αυτή τις επόμενες ημέρες.
Ο χρόνος αποκατάστασης είναι δύσκολο να προσδιοριστεί επακριβώς, αλλά εκτιμάται σε τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου