ΤΟΠΙΚΑ

Ελλειψη καθαριότητας στην πόλη

ελλειψη-καθαριότητας-στην-πόλη-144877

«Η συνείδηση της καθαριότητας είναι υπόθεση αγωγής» όπως υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, εκφράζοντας τον πόνο και την πικρία του για την εικόνα έλλειψης καθαριότητας που παρατηρείται σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, με αφορμή το ξεκίνημα της πρωτοβουλίας που έχει ως στόχο την καθαριότητα της πόλης. Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε προχθές η προσπάθεια καθαρισμού της πόλης του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, με πρωτοβουλία του Σεβασμιώτατου και υπό την αιγίδα του Αθλητικού Συλλόγου «Δημητριάς». Η εν λόγω δράση ξεκίνησε αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο κ. Ιγνάτιος στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Γορίτσας (Τρύπα). Κατ’ αυτήν ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς του δεκάδες συμμετέχοντες εθελοντές, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο και ακατανόητο γονείς να ρυπαίνουν την πόλη και τις ακτές, προσφέροντας καταστροφικό παράδειγμα στα παιδιά τους.

Στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι η προσπάθεια της Τοπικής Εκκλησίας δεν έρχεται να καταργήσει το έργο της καθαριότητας του Δήμου, αλλά να το συμπληρώσει και ενισχύσει, ενώ επεσήμανε ότι «η συνείδηση της καθαριότητας είναι υπόθεση αγωγής». Στη συνέχεια εξήγησε τον τίτλο αυτής της πρωτοβουλίας, που είναι «Αγαπώ την πόλη μου» αναφέροντας ότι: «Την αγαπώ πάρα πολύ και θέλω να την βλέπω καθαρή, γιατί δεν θέλω τα παιδιά μας να συνηθίζουν την ασχήμια και την βρώμα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα και δεν μπορεί να είναι άλλοθι η οικονομική κρίση για την καθαριότητα της πόλης μας. Πρέπει ο καθένας να κάνουμε αυτό που πρέπει. Εάν συνέβαινε αυτό δε θα χρειαζόταν να γίνει αυτό σήμερα. Αλλά θα γίνεται κάθε φορά που θα βλέπουμε ότι κάποιοι ξεχνιούνται. Γιατί τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν να ζουν μέσα στην ομορφιά».

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες εθελοντές, το Δήμο του Βόλου, την Ποδηλατική Ομάδα Α.Σ. «Δημητριάς», τα κατηχητικά σχολεία. Επίσης την εθελοντική ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής προστασίας, την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, το σύλλογο «Μάγνητες Τυφλοί» και το Αθλητικό σωματείο των Μαγνήτων Τυφλών «Πειρατές». Την εταιρία Σπηλαιολογικών ερευνών Θεσσαλίας «ο Χείρων», τους εθελοντές του Δήμου Βόλου, το Λιμενικό Σώμα και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της προσπάθειας.
Αμέσως μετά δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες καθαρισμού. Η πρώτη κινήθηκε προς την Αγριά, η δεύτερη βάδισε προς την Γορίτσα, η τρίτη κινήθηκε προς τον Άγιο Κωνσταντίνο, ενώ η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, ανέλαβε παράλληλα να καθαρίσει τμήμα του βυθού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου