ΤΟΠΙΚΑ

Αποκλεισμός της Γρ. Λαμπράκη για τις κορύνες

αποκλεισμός-της-γρ-λαμπράκη-για-τις-κο-851206

Σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη με αφορμή την τοποθέτηση των κορυνών προχωρούν σήμερα από τις 10 έως τις 12 το μεσημέρι οι επαγγελματίες της περιοχής.
Την ίδια ώρα ο Δήμος Βόλου επισημαίνει ότι το μέτρο άρχισε ήδη να είναι αποδοτικό και η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση είναι εμφανής σε αυτό το κρίσιμο σημείο της εισόδου της πόλης.
Οι επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι μετά την σημερινή κινητοποίηση θα προχωρήσουν και σε νέες μορφές δράσης, προκειμένου να υποχρεώσουν το Δήμο να αναστείλει το μέτρο.
Χθες ο πρόεδρος του συλλόγου εστιάσεως κ. Απ. Αθανασός ζήτησε να υπάρξει συνάντηση με το δήμαρχο Βόλου, προκειμένου να συζητήσουν οι δύο πλευρές και να αναζητήσουν άλλες λύσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, εκτός κορυνών.
Χθες παρενέβη με ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, απευθύνοντας έκκληση στους επαγγελματίες των οδών Κ. Καρτάλη, Ελ. Βενιζέλου και Ιάσονος να συμβάλλουν ώστε να αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά το κέντρο της πόλης για να αποφευχθούν οι κορύνες.
Ο Εμπορικός Σύλλογος αντιτίθεται στην τοποθέτηση κορυνών, ωστόσο διατηρεί στάση αναμονής, ενώ χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλ. Μαγαλιός ζήτησε “αυτοσυγκράτηση” από τους επαγγελματίες της οδού Λαμπράκη που σήμερα αποκλείουν το δρόμο.
“Στις επόμενες 15 ημέρες καλούμαστε όλοι να αποδείξουμε ότι μπορεί να βελτιωθεί η κυκλοφοριακή κατάσταση στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης, χωρίς να τοποθετηθούν κορύνες. Θέση του Συλλόγου είναι ότι υπάρχουν άλλα μέτρα κι άλλοι τρόποι, ώστε να αντιμετωπιστεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση της πόλης”, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.
Όπως είναι γνωστό, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου, οι οποίες εκφράστηκαν από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Αλέξανδρο Μαγαλιό, που κατέθεσε υπογραφές διαμαρτυρίας εμπόρων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους δρόμους Καρτάλη, Βενιζέλου και Ιάσονος, ο Δήμος Βόλου αποφάσισε την παράταση εφαρμογής του μέτρου των κορυνών στις υπόλοιπες οδούς για 15 ημέρες, με την προϋπόθεση να βελτιωθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου