ΤΟΠΙΚΑ

Εντονες αντιδράσεις για το Ασφαλιστικό από τα συνδικάτα και την αντιπολίτευση

εντονες-αντιδράσεις-για-το-ασφαλιστι-851206

Σχέδιο με προαποφασισμένο αποτέλεσμα καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ αναφερόμενο στο Ασφαλιστικό, ενώ το ΚΚΕ μιλά για υλοποίηση από τη ΝΔ των οδηγιών της ΕΕ για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο λαϊκός ξεσηκωμός θα ακυρώσει τα σχέδια της κυβέρνησης.
Να πάψει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, και «να ανοίξει διάλογο με συντεταγμένο τρόπο». Ο κ. Ραγκούσης, τόνισε επιπλέον ότι «η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης Καραμανλή, ανοίγει σιγά – σιγά σε όλο της το εύρος, αποδεικνύοντας γιατί η ΝΔ δεν κατέθεσε προεκλογικό πρόγραμμα» ενώ προσθέτει ότι στόχος της είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα «λίγων και ισχυρών, σε βάρος των πολλών και αδυνάτων».

Δηλώσεις Βενιζέλου
Ο μετεκλογικός χειρισμός του Ασφαλιστικού από την κυβέρνηση είναι ο προκλητικότερος δυνατός, αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι οι συνεχείς κινδυνολογίες και απειλές προκαλούν αίσθηση ανασφάλειας στους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει την ψήφιση νόμων που θίγουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα, διαβεβαίωσε.
Σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι το Κίνημα «δεν θα αφήσει να ψηφιστούν νόμοι που θα θίγουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς να προσφέρουν μακροπρόθεσμη λύση στο ασφαλιστικό σύστημα».
Αναφέρει επίσης ότι «εάν η κυβέρνηση δεν έχει τίποτε θετικό να συνεισφέρει, εάν η κυβέρνηση αρκείται στο να τρομάζει την κοινωνία, τότε ας εγκαταλείψει αυτήν την προσπάθεια και ας υιοθετήσει το πλαίσιο που έχουμε παρουσιάσει εδώ και ενάμισι χρόνο στη Βουλή».

Δηλώσεις Δαμανάκη
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Σκάι η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ, κ. Δαμανάκη συντάχθηκε με τον Γιάννη Ραγκούση κάνοντας λόγο για «προαποφασισμένο σχέδιο».
«Από την επομένη των εκλογών, η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Το γεγονός επιβεβαιώνει ότι υπήρχε προαποφασισμένο σχέδιο, που απλώς δεν ετέθη υπόψη των ψηφοφόρων. Με τις αλλαγές αυτές, η κυβέρνηση προσπαθεί ουσιαστικά να ακυρώσει την κοινωνική ασφάλιση στην Ελλάδα, όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ αυτό δεν θα το επιτρέψει».

Τα κόμματα της Αριστεράς
«Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη δεν πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι. Τα νέα αντεργατικά – αντιασφαλιστικά μέτρα είναι ήδη προαποφασισμένα» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η κατεύθυνση της ΕΕ, που και η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί, σημαίνει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, με πολλούς τρόπους και με δήθεν κίνητρα, μείωση των συντάξεων, αύξηση των εισφορών, πλήρη καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των νέων εργαζομένων.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης τόνισε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά την ισχνή κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, αξιοποιεί ως πολιτικό λαγό τον πρόεδρο της δήθεν επιτροπής σοφών κύριο Αναλυτή, για να προωθήσει την κατεδάφιση βασικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κυρίως των νέων εργαζομένων.»
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ο λαϊκός ξεσηκωμός που θα προκαλέσουν αυτά τα μέτρα, αλλά και οι παρεμβάσεις στη Βουλή και στους δρόμους του ισχυροποιημένου ΣΥΡΙΖΑ, θα ακυρώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Καταγγέλλει και η ΑΔΕΔΥ
Πρόταση ανατροπής όσων ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων έχουν διασωθεί, συνιστούν οι προτάσεις της Επιτροπής Αναλυτή για το Ασφαλιστικό, επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ και τονίζει ότι θα αντιδράσει έντονα αν εφαρμοστούν από την κυβέρνηση.
Σε ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, τονίζεται ότι η επιμήκυνση του εργάσιμου βίου παρουσιάζεται τώρα προαιρετική ενώ αργότερα θα γίνει υποχρεωτική και ότι η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων θα οδηγήσει σε μία ελάχιστη εθνική σύνταξη για όλους.
«Ο στόχος της νέας νεοφιλελεύθερης επίθεσης είναι προφανής: απελευθέρωση δημόσιων, κοινωνικών πόρων υπέρ της αγοράς, των συμφερόντων και των κερδών της» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.
Τη ριζική αντίθεσή της στις κυοφορούμενες ανατροπές στο Ασφαλιστικό εξέφρασε προχθές, και η ΓΣΕΕ λέγοντας ότι «οι δηλώσεις κυβερνητικών στελ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου