ΤΟΠΙΚΑ

Σε θέση μάχης για το ασφαλιστικό

σε-θέση-μάχης-για-το-ασφαλιστικό-851206

Σε θέση μάχης είναι αποφασισμένο να τεθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, εάν και εφόσον επιχειρηθούν ανατροπές στο ασφαλιστικό.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητήσει το διεκδικητικό πλαίσιο για τις νέες συλλογικές συμβάσεις.
Ωστόσο οι εξελίξεις που διαφαίνονται στο ασφαλιστικό με ευθύνη της Κυβέρνησης ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά του ΕΚΒ, που προτίθεται να συζητήσει και το συγκεκριμένο θέμα στην κατεύθυνση ότι “η εργατική τάξη δεν πρόκειται να αποδεχτεί να ανατραπούν κεκτημένα και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συζητήσει ενδεχόμενο αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης ή επιμέρους πολιτικές που τορπιλίζουν τα όρια”.
Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Ηλίας Τασσιός προέβλεψε ότι ο χειμώνας θα είναι θερμός και επισήμανε: “Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει εγκαίρως επισημάνει ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές που θα κατοχυρώνουν θεσμικώς ένα κοινωνικά δικαιότερο Ασφαλιστικό Σύστημα, προϊόν ευρείας λαϊκής συναίνεσης και όχι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των λίγων.

Σαν συνδικαλιστικό κίνημα καθιστούμε για άλλη μια φορά σαφές ότι ο αγώνας μας για τη βελτίωση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, η πάλη μας ενάντια στην ανεργία, στους μισθούς και στις συντάξεις πείνας, δεν σταματούν. Το αντίθετο.

Το συνδικαλιστικό κίνημα πάλευε και θα συνεχίσει να παλεύει για τη διασφάλιση ενός καλύτερου αύριο και αυτό η νέα κυβέρνηση καλείται να μην το παραγνωρίσει.

Τυχόν μονομερείς αποφάσεις που θα ανατρέπουν επί το δυσμενέστερο τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης (όρια ηλικίας) και δεν θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, θα μας βρουν αντιμέτωπους και έτοιμους να υπερασπισθούμε κατακτήσεις αλλά και το δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας”.

Ο κ. Τασσιός ήταν ξεκάθαρος εξάλλου ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δεχτούν ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τη δήθεν εθελουσία παραμονή στην εργασία, αφού κάτι τέτοιο έμμεσα παραπέμπει σε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου