ΤΟΠΙΚΑ

Καλύτερα δεν γίνεται…

καλύτερα-δεν-γίνεται-851206

Καλύτερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να υπάρξει… Διπλό στην «πρώτη» του πρωταθλήματος κόντρα σε μια από τις ομάδες που φαντάζουν από τα φαβορί του Βορείου Ομίλου της Γ’ Εθνικής! Αναμφίβολα ονειρική πρεμιέρα που λίγοι την πίστευαν, αλλά ο Νίκος Ζαλίκας και οι παίκτες του κατόρθωσαν να την κάνουν πραγματικότητα. Οταν ο Νίκος Βούλγαρης κέρδιζε το πέναλτι από τον Δούκα και ο Χατζηπαντελίδης ευστοχούσε στην εκτέλεση, όλοι κατάλαβαν ότι το θετικό αποτέλεσμα ήταν κοντά. Δέκα λεπτά μετά, όταν πάλι ο Χατζηπαντελίδης ψύχραιμα νίκησε για δεύτερη φορά τον Μπρέλα, ύστερα από άψογη προσπάθεια από τα αριστερά του Λάνγκερ και σέντρα ακριβείας, στον κυανόλευκο πάγκο ήξεραν οτι αυτό το «τρίποντο» δεν έπρεπε με τίποτα να χαθεί…
Η Νίκη παρατάχθηκε στο στάδιο της Καρδίτσας με σκοπό να διαφυλάξει τα «νώτα» της στην άμυνα και να χτυπήσει στην κόντρα. Σε δυο από τις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις της, κατά τις οποίες η ανάπτυξη της ήταν άψογη, κατάφερε να τελειώσει με γκολ. Η φιλοσοφία του παιχνιδιού της και το σχήμα που παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο ο Νίκος Ζαλίκας ήταν ό,τι ακριβώς χρειάζονταν για να φύγει με το πολύτιμο διπλό στις αποσκευές της. Γενικότερα, η Νίκη είχε την ουσία και ήξερε τι ζητούσε απέναντι σε μια Καρδίτσα, που αφού ξεπέρασε το σοκ από τα δυο γρήγορα γκολ, έμεινε μόνο στις πολλές χαμένες ευκαιρίες, προσπαθώντας κυρίως από τα δεξιά με τον Μπουντούρη. Οι κυανόλευκοι κινδύνεψαν στην επανάληψη, από την άλλη όμως θα μπορούσαν και το 1-3.
Η μεγάλη απόκρουση του Δινόπουλου στο 73’ σε σουτ του Μπιτέλη ήταν αυτή που κράτησε το 1-2, με τον 23χρονο γκολκίπερ να αποτελεί το πρόσωπο της αναμέτρησης και να κλέβει την δόξα από τον σκόρερ των δυο τερμάτων, Χρήστο Χατζηπαντελίδη. Ο Γιώργος Δινόπουλος εκτός της προσπάθειας του Μπιτέλη, σταμάτησε δυο τετ α τετ των Μπουντούρη και Τρούπκου στο πρώτο ημίχρονο, έσωσε από αυτογκόλ την ομάδα του σε μια άτσαλη κλωτσιά του Σάμπλιακ, ενώ ήταν σε ετοιμότητα όταν ξανά ο Μπουντούρης που προσπαθούσε μόνος του για τους γηπεδούχους, έπιασε στην επανάληψη ένα καλό και δυνατό σουτ.
Κι ενώ ο Δινόπουλος είχε κατεβάσει ρολά και στην μοναδική φάση που νικήθηκε ήταν από τον Λάζορικ που πρόλαβε την έξοδο του και μείωσε για τους Καρδιτσιώτες, κάποιοι άλλοι συμπαίκτες του κατάφερναν με ευκολία να βρουν τον «συνδυασμό» και να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα των γηπεδούχων. Ο Λάνγκερ που συνήθως ήταν ο αποδέκτης της πρώτης μπάλας και εκτός από τα ανασταλτικά του καθήκοντα στον χώρο της μεσαίας γραμμής είχε και δημιουργικό ρόλο, αποχώρησε στο 30’ λόγω τραυματισμού, ωστόσο ήδη είχε προλάβει να γίνει αισθητός στην αντίπαλη άμυνα και να δώσει την ασίστ στον Χατζηπαντελίδη στο δεύτερο γκολ, αφού πρώτα πέρασε από τα αριστερά όλη την άμυνα. Ο σκόρερ των δυο τερμάτων δεν θα μπορούσε φυσικά να μείνει εκτός των διακριθέντων. Η παρουσία του στην μεσαία γραμμή ήταν καταλυτική, ενώ εκτέλεσε ψύχραιμα το πέναλτι και τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο την πάσα του Λάνγκερ. Πολλή και αθόρυβη δουλειά έκανε κι ο Νίκος Βούλγαρης, που επιθετικά βοηθούσε τον μοναδικό προωθημένο Ντούλα (οι δυο τους πίεζαν ψηλά και κυνηγούσαν κάθε φάση), ενώ κάλυψε πολλά χιλιόμετρα και αρκετές φορές γύριζε πίσω και μάρκαρε, έκοβε αντιπάλους και έδωσε λύσεις στην άμυνα. Ο 23χρονος στράικερ κέρδισε το πέναλτι που έβαλε τη Νίκη μπροστά στο σκορ, όταν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα από τον Δούκα, που στην συνέχεια τον ανέτρεψε. Αποτέλεσε από τα βασικά εργαλεία της «μηχανής» του Νίκου Ζαλίκα και αντικαταστάθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο από τον Κουβελά για λόγους τακτικής. Στην άμυνα η τετράδα των Κουτσογιάννη, Σάμπλιακ, Πάγκαλη και Κωστή πέρασε αναμφίβολα δύσκολες στιγμές, αλλά κατάφερε να αντεπεξέλθει στην πίεση. Ο Μητράκας ταλαιπώρησε τους αμυντικούς με τις επελάσεις του από τα δεξιά και έχασε μάλιστα δυο σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ.
Το μεγάλο αυτό διπλό πανηγυρίστηκε δεόντως στα αποδυτήρια από τους παίκτες της Νίκης. «Παίξαμε για την ιστορία της ομάδας μας και για τους υπέροχους φιλάθλους μας. Είμαστε μια οικογένεια μέσα στα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου