ΤΟΠΙΚΑ

Ένοπλη ληστεία σε πρατήριο στην Κ. Γατζέα

ένοπλη-ληστεία-σε-πρατήριο-στην-κ-γατζ-150037

Ληστές πυροβόλησαν βενζινοπώλη!– Διακομίσθηκε με σοβαρό τραύμα στο Νοσοκομείο – Ολονύκτια αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό τους

Ολονύκτιο ανθρωποκυνηγητό βρίσκονταν σε εξέλιξη για τη σύλληψη των ενόπλων ληστών, οι οποίοι λίγο μετά τις 9 το βράδυ χθες εισέβαλαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Κάτω Γατζέα και εγκατέλειψαν το χώρο τραυματίζοντας σοβαρά με πυροβολισμό τον ιδιοκτήτη του.

Η αιματηρή επίθεση στο βενζινάδικο κινητοποίησε ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και μπλόκα στήθηκαν στη γύρω περιοχή για τον εντοπισμό των επικίνδυνων κακοποιών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για δύο άτομα, τα οποία είχαν κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με πρόχειρες κουκούλες. Ο 47χρονος πρατηριούχος Β.Ε. μαζί και ο 25χρονος υπάλληλός του, σε ώρα περιορισμένης κίνησης στην περιοχή, ήρθαν κατά πρόσωπο με τους δύο ληστές, οι οποίοι κρατούσαν όπλα και δεν άργησαν να δείξουν τις άγριες διαθέσεις τους.

Πλησίασαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων από την πίσω πλευρά του, βγαίνοντας κινούμενοι πιθανών πεζή από αγροκτήματα και μέσα από βαθύ σκοτάδι. Κρύβοντας τα πρόσωπά τους με πρόχειρες κουκούλες έστρεψαν τα όπλα τους στον πρατηριούχο και τον νεαρό υπάλληλό του.

Με απειλές για τη ζωή τους, οι δύο κουκουλοφόροι ζήτησαν από τον βενζινοπώλη να τους δώσει την είσπραξη της ημέρας. Εκείνος φαίνεται ότι αντιστάθηκε και επιχείρησε να αποτρέψει τα σχέδιά τους. Από τον τρόπο που αντέδρασαν φάνηκε ότι ήταν «ερασιτέχνες», αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Στην αντίσταση του πρατηριούχου άνοιξαν πυρ! Πυροβόλησαν τρεις – τέσσερις φορές και η μία από τις σφαίρες διαπέρασε τον μηρό του πρατηριούχο. Εγκατέλειψαν τον 47χρονο άντρα αιμόφυρτο να σφαδάζει από τον πόνο και έντρομο τον 25χρονο υπάλληλό του, που έσπευσε να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο μετέβη άμεσα για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο. Το τραύμα που υπέστη ήταν σοβαρό.

Οι ληστές μετά τους πυροβολισμούς και δίχως να πάρουν χρήματα τράπηκαν σε φυγή, φοβούμενοι μήπως από το θόρυβο γίνονταν αντιληπτοί και συλλαμβάνονταν. Έφυγαν τρέχοντας από το ίδιο σημείο που προσέγγισαν το βενζινάδικο. Τη στιγμή της εφόδου τους κανένας πελάτης δεν βρισκόταν στο κατάστημα, ενώ η κίνηση οχημάτων στο δρόμο ήταν περιορισμένη.

Η ένοπλη απόπειρα ληστείας, με αιματηρή κατάληξη, σήμανε συναγερμό στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα για τη συλλογή των πρώτων στοιχείων, για τη συμμετοχή σε μπλόκα, τα οποία στήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή και για την προσαγωγή υπόπτων.

Τα πρατήρια υγρών καυσίμων στο παραλιακό Πήλιο έχουν γίνει αρκετά συχνά στόχος ληστών. Αποτελούν για τους κακοποιούς συχνό στόχο, ειδικά σε περιόδους που περιορίζεται η κίνηση και δεν διατρέχουν τον κίνδυνο να γίνουν άμεσα αντιληπτοί κατά την επίθεσή τους στους βενζινοπώλες, οι οποίοι βρίσκονται μόνοι τους προς το τέλος της εργασίας τους ή μαζί με έναν υπάλληλο στις επιχειρήσεις τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου