ΤΟΠΙΚΑ

Εντονη η λαθροθηρία στο Νότιο Πήλιο

εντονη-η-λαθροθηρία-στο-νότιο-πήλιο-150299
Εντονο είναι το πρόβλημα με τους λαθροκυνηγούς που παρανομούν επιδεικτικά στο Νότιο Πήλιο και ειδικά στα χωριά της Αργαλαστής, του Λαύκου, του Προμυρίου και των γύρω οικισμών, όπως καταγγέλλουν τα μέλη του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν, με αυτόν τον τρόπο παραβιάζονται τα καταφύγια των άγριων ζώων ενώ παράλληλα απειλούνται με εξαφάνιση ορισμένα είδη ζώων .

Μάλιστα σε σχετικό έγγραφο το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας αναφέρει: «Δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας από τα όρια των οικισμών και των μεμονωμένων κατοικιών. Σε πολλές περιπτώσεις θηράματα και σκάγια πέφτουν σε στέγες, αυλές και περιβόλους κατοικιών. Ιδιαίτερα στην περιοχή στο Μετόχι (Δ.Δ. Αργαλαστής), στο Προμύρι και στη Λύρη (Δ.Δ. Προμυρίου) όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο. Παράλληλα παραβιάζονται τα καταφύγια άγριας ζωής και οι ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι».

Στη συνέχεια αναφέρουν ότι ο αριθμός των ημερησίων κατά άτομο θηραμάτων υπερβαίνει κατά πολύ τον επιτρεπτό, ενώ συχνά η επιθετική διάθεση των κυνηγών επεκτείνεται και σε προστατευόμενα και απειλούμενα με εξαφάνιση είδη (γεράκια, αετούς κ.α.).

Στο τέλος το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας τονίζει : «Ως πότε το Δασαρχείο, ο κυνηγετικός Σύλλογος και οι Δημόσιοι Φορείς που είναι υπεύθυνοι για την σωστή διατήρηση της Άγριας Ζωής και του οικοσυστήματος θα κάνουν τα στραβά μάτια; Πότε επιτέλους θα αποφασίσουν να αρχίσουν τους έλεγχους στα απομακρυσμένα χωριά; Τα καταστήματα όπλων υποχρεούνται ή όχι να πουλούν εξοπλισμό μόνο εφόσον υπάρχει άδεια στο όνομα των αιτούντων και όχι σε οποιονδήποτε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου