ΤΟΠΙΚΑ

Στην υγειά των αχάριστων

στην-υγειά-των-αχάριστων-851206

Μετά τους υπουργούς εκείνους που δεν ξαναβρήκαν καρέκλα να κάτσουν στο υπουργικό συμβούλιο -η δε Μαριέτα ούτε έδρανο στη Βουλή- το να μαθαίνουμε για δύο όλες κι’ όλες παραιτήσεις στελεχών του ευρύτερου κυβερνητικού μηχανισμού, δεν είναι δα και το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο για το μέλλον.
Καταλαβαίνω κ. Πρόεδρε ότι μερικές αποφάσεις είναι ιδιαιτέρως επώδυνες. Αλλά πληγές που δεν καθαρίζονται στην ώρα τους κακοφορμίζουν.
Καταλαβαίνω την ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης, όταν για παράδειγμα έχει τοποθετηθεί ως πρόεδρος πρόσωπο που το τιμήσατε με την φιλία σας, έχουν προκύψει σοβαρά στοιχεία εναντίον του, αλλά δεν έχει την απαιτούμενη ευθιξία να παραιτηθεί. Επιδεικνύοντας, αν μη τι άλλο, μια ύστατη συναίσθηση των υποχρεώσεών του απέναντι σας. Στον άνθρωπο που, ως υπουργός Πολιτισμού, τον είχατε βάλει σε αναρίθμητες επιτροπές και συμβούλια.
Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όταν ο ευεργετηθείς είναι αχάριστος και ακολουθεί την πρακτική «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των… άλλων φίλων», η ενδεδειγμένη πρακτική είναι αυτή που ακολούθησε ο υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος. Μόλις περιήλθαν εις γνώση του τα στοιχεία ότι ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Δεσποτόπουλος βρέθηκε από τον κ. Ζορμπά με λογαριασμό στην Ελβετία, στον οποίο είχαν κατατεθεί μερικά εκατομμύρια από το μαύρο χρήμα περί το ομόλογο του ταμείου συντάξεων των δημοσιογράφων και υπαλλήλων Τύπου, το ΤΣΠΕΑΘ, τον «άδειασε» αμέσως.
Ελπίζω αυτή την πρακτική να ακολουθήσετε, όσο γίνεται νωρίτερα και για κάθε άλλον που εντοπίζεται να μετέχει στο ίδιο ή σε παρόμοια κυκλώματα.
Κυρίως όμως ελπίζω να απορριφθούν μετ’ επαίνων κάποιες εισηγήσεις, κατά τις οποίες αντί να καρατομηθούν πολιτικά οι επίορκοι, πρέπει να γίνει μεθόδευση απομάκρυνσης εκείνου που έκανε την έρευνα και βρήκε τους πονηρούς λογαριασμούς με τις ακόμη πονηρότερες κινήσεις κεφαλαίων στο επίμαχο διάστημα.
Αν ακολουθηθεί τέτοια μεθόδευση για απομάκρυνση του προέδρου της Αρχής για τον έλεγχο του βρώμικου χρήματος κ Γ. Ζορμπά, θα είναι το πρώτο σοβαρό πλήγμα και στίγμα στη νέα θητεία σας. Όχι να θυσιάζεται ένας καθαρός άνθρωπος, στην υγειά των αχάριστων επίορκων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου