ΤΟΠΙΚΑ

Θερίζει ο καρκίνος του πνεύμονα στη Θεσσαλία

θερίζει-ο-καρκίνος-του-πνεύμονα-στη-θε-851206

Καρκίνος του πνεύμονα, αποφρακτική πνευμονοπάθεια, λοιμώξεις του αναπνευστικού… Τα περιστατικά πνευμονοπαθειών που καταγράφηκαν τον τελευταίο χρόνο στη Θεσσαλία χαρακτηρίζονται υψηλά. Οι επιστήμονες εμφανίζονται ανήσυχοι και για πολλοστή φορά επισημαίνουν ότι η πρόληψη είναι εκείνη που μπορεί να αντιστρέψει την ανοδική πορεία του αριθμού των περιστατικών.
Τον τελευταίο χρόνο στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας εισήχθησαν 1.300 περιστατικά πνευμονοπαθειών. Εκτός των όσων κρίθηκε ότι χρειάζονταν εισαγωγή, περίπου 10.000 περιστατικά αντιμετωπίστηκαν από τα εξωτερικά ιατρεία ή από τη Μονάδα Εκτάκτων Περιστατικών.
Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου «Ημέρες Πνευμονολογίας», που συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν χθες στο ξενοδοχείο «Ξενία» Βόλου.
Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Κων. Γουργουλιάνης επισήμανε ως ιδιαίτερα ανησυχητική τη διαπίστωση των τελευταίων χρόνων ότι το όριο ηλικίας –τα περιστατικά αφορούσαν κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας- έχει μειωθεί.
Οι «Ημέρες Πνευμονολογίας», η ετήσια εκδήλωση της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, φιλοξενήθηκε για ένατη συνεχή χρονιά στο Βόλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου