ΤΟΠΙΚΑ

Οι προσλήψεις προσωπικού στο Διαδημοτικό Κοιμητήριο

οι-προσλήψεις-προσωπικού-στο-διαδημο-851206

Της πολιτικής που εφαρμόζει ο Σύνδεσμος του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Βόλου και Νέας Ιωνίας στο θέμα του προσωπικού υπεραμύνεται ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Στέλιος Λημνιός με αφορμή ενστάσεις που εξέφρασε τα μέλη του Δ.Σ κ. Αντώνης Παππάς και ο κ. Αντ Καφρίτσας.

Ειδικότερα ο κ. Στ. Λημνιός υπερασπίζεται την απόφαση που έλαβε ο Σύνδεσμος να προχωρήσει στην πρόσληψη 14 ατόμων μόνιμου προσωπικού από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα, επτά άτομα το Μάρτιο και άλλα επτά άτομα προσωπικό στις 20 Σεπτεμβρίου, με τη διαδικασία να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Η διοίκηση του Συνδέσμου δέχεται κριτική ότι λόγω αυτών των προσλήψεων θα προβεί σε απολύσεις των εργαζομένων που απασχολούνται μέσω εργολάβων μέχρι τώρα στο Κοιμητήριο, ο κ. Λημνιός ωστόσο αντιτείνει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι το μόνο που κάνει η διοίκηση είναι να τακτοποιεί εργασιακά θέματα που μέχρι σήμερα ήταν σε εκκρεμότητα.
“Με απογοήτευσε η στάση του κ. Αντ. Παππά, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., διότι για προσωπικούς λόγους ξεχνά τις θέσεις της παράταξής του και του συνδικαλιστικού του φορέα που είναι υπέρ των μονίμων εργασιακών σχέσεων και κατά των μεσαζόντων- εργολάβων. Ο κ. Παππάς- συνεχίζει ο κ. Λημνιός -όταν ήταν πρόεδρος στο Σύνδεσμο, δεν απέφυγε τις επιλεκτικές, προσωπικές προσλήψεις συμβασιούχων, για τους οποίους ακόμη και τώρα απαιτεί νέες εργολαβικές συμβάσεις προκειμένου να τους προστατέψει, όπως λαθεμένα νομίζει”.

Είναι καύχημα για τη νέα διοίκηση, καταλήγει ο ίδιος, ότι δεν απέλυσε κανένα συμβασιούχο προκειμένου να εξυπηρετήσει τη δική της εκλογική βάση.
Είναι καύχημα ότι αποδίδει στην κοινωνία με διαφάνεια 14 νέες θέσεις εργασίας, όταν οι προηγούμενες διοικήσεις διαιώνιζαν την ανασφάλεια και την πελατειακή ομηρία των εργαζομένων”.
Τέλος ο κ. Λημνιός αφήνει αιχμές και για τον κ. Ατν. Καφρίτσα, δημοτικό σύμβουλο Βόλου και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, που πρότεινε το συγκεκριμένο θέμα των προσλήψεων να αναβληθεί, υπογραμμίζοντας ότι “η στάση του είναι αυτή, επειδή η παράταξή του μάλλον δεν έχει θέση για το τι είδους εργασιακές σχέσεις επιθυμεί για τους εργαζόμενους…”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου