ΤΟΠΙΚΑ

Αβεβαιότητα για τα οδικά έργα

αβεβαιότητα-για-τα-οδικά-έργα-851206

Αγωνία και αβεβαιότητα επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στη Νομαρχία και πυροδοτεί αντιδράσεις από τη μείζονα μειοψηφία για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην ολοκλήρωση σημαντικών οδικών έργων στο Πήλιο και στην περιοχή του Βελεστίνου..
Ήδη από την περασμένη άνοιξη η σημερινή ηγεσία της ΝΑΜ διά στόματος του Νομάρχη έχει καυτηριάσει την πρακτική της προηγούμενης Νομαρχιακής Αρχής του Γιάννη Πρίντζου , να προχωρήσει στη δημοπράτηση των έργων Χάνια – Κισσός, Άγιος Γεώργιος Νηλείας – Άγιος Βλάσιος, Αερινό- Περίβλεπτο και την παράκαμψη Μετοχίου, χωρίς να έχουν προηγηθεί οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης των ιδιοκτησιών από τις οποίες διέρχονται τα συγκεκριμένα έργα.
Χθες ο αρμόδιος Αντινομάρχης Έργων Ηλίας Ξηρακιάς είπε ότι για το έργο Χάνια – Κισσός εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για τον ορισμό της προσωρινής τιμής μονάδος, ενώ στη συνέχεια το θέμα θα πάει στο Εφετείο για τον καθορισμό της τιμής μονάδος. Ελπίζουμε, τονίζει ο κ. Ξηρακιάς, ότι μετά τον καθορισμό της προσωρινής τιμής μονάδος και σε συνεργασία με το Δήμαρχο Μουρεσίου, θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την κοινωνική συναίνεση των 40 περίπου δικαιούχων – ιδιοκτητών, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο. Αυτή τη στιγμή, όπως σημειώνει, γίνονται εργασίες στην πρώτη φάση του έργου που είναι δασική έκταση, ενώ η δεύτερη φάση αφορά καλλιεργούμενες εκτάσεις. Η δικάσιμος για την προσωρινή τιμή μονάδος έχει οριστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα οδικά έργα, για τα οποία ακόμη δεν έχει οριστεί δικάσιμος για την προσωρινή τιμή μονάδος. Αυτό, προσθέτει ο κ. Ξηρακιάς, έχει ως αποτέλεσμα και τα τέσσερα έργα να είναι σταματημένα, με αποτέλεσμα να υπάρχει αγωνία για την έγκαιρη αποπεράτωσή τους, αφού θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2008, καθώς όλα τα συγκεκριμένα έργα χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Ελπίζουμε, καταλήγει ο κ. Ξηρακιάς, ότι θα πάρουμε μία μικρή παράταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποπεράτωση των συγκεκριμένων έργων, μετά το χαρακτηρισμό της Μαγνησίας ως πυρόπληκτης περιοχής.

Ενστάσεις από το Γ. Πρίντζο
Στις παραπάνω αιτιάσεις του κ. Ξηρακιά αντέδρασε σφόδρα ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας Γιάννης Πρίντζος, ο οποίος επιτέθηκε φραστικά στον Αντινομάρχη, τον οποίο προέτρεψε «αντί να επιδίδεται διαρκώς σε δηλώσεις, θα ήταν προτιμότερο να προστρέχει στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να πάρει τις εγκρίσεις για τις επιτάξεις που τους έχουμε προτείνει ως μείζονα μειοψηφία στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Εάν δεν τρέξουν για τα έργα οι σημερινοί ένοικοι της ΝΑΜ, δεν πρόκειται αυτά να προχωρήσουν», κατέληξε ο πρώην Νομάρχης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου