ΤΟΠΙΚΑ

Στενό «πρέσσινγκ» από τη ΝΑΜ για τα αυθαίρετα στις παραλίες

στενό-πρέσσινγκ-από-τη-ναμ-για-τα-αυ-851206

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των υποθέσεων με τις παράνομες περιφράξεις, οι οποίες εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση πολιτών σε παραλίες.
Η επιχείρηση «ελεύθερες παραλίες» παραμένει σε πρώτη προτεραιότητα για τη νομαρχιακή αρχή, ωστόσο με καθυστέρηση προχωρά η προβλεπόμενη διαδικασία από την Κτηματική Υπηρεσία.
Στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου έχουν προ διμήνου περίπου σταλεί από τη Νομαρχία οι φάκελοι περιπτώσεων με αυθαίρετες περιφράξεις, που παρεμποδίζουν την πρόσβαση στον αιγιαλό.
Η Κτηματική Υπηρεσία από την πλευρά της απέστειλε στους ιδιοκτήτες τις τεχνικές εκθέσεις, δίνοντάς τους την προβλεπόμενη από το νόμο προθεσμία να δώσουν εξηγήσεις.
Ο αρμόδιος αντινομάρχης Μαγνησίας Ηλ. Ξηρακιάς, ερωτηθείς χθες σχετικά, ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να εκδοθούν οι αποφάσεις κήρυξης αυθαιρέτων.
Πρόκειται για 19 περιπτώσεις, για τις οποίες έχουν κινηθεί οι διαδικασίες κατεδάφισης, στο παραλιακό μέτωπο από Σουτραλί έως Πλατανίδια. «Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες αυθαίρετες περιφράξεις, για τις οποίες θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία», σύμφωνα με τον κ. Ξηρακιά.
Επί της απόφασης κήρυξης αυθαιρέτου, που θα εκδοθεί κατά περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα της προσφυγής στο Ειρηνοδικείο. Η δικαστική διαδικασία είναι σχετικά γρήγορη, σύμφωνα με τον αντινομάρχη. Μόλις ολοκληρωθεί το «λόγο» θα έχουν τα συνεργεία κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών.
Ήδη έχουν κοινοποιηθεί από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου οι τεχνικές εκθέσεις σε ιδιοκτήτες, που έχουν περιφράξει τον αιγιαλό, στις περιοχές από Σουτραλί έως Πλατανίδια.
Έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης των παράνομων περιφράξεων, ενώ εάν δεν πειστούν οι ιδιοκτήτες συνέχεια έχουν τα δικαστήρια.
Οι ιδιοκτήτες έχουν ως έσχατο νομικό μέσο να προσφύγουν στο Ειρηνοδικείο ή να ζητήσουν και ασφαλιστικά μέτρα για τη μη εκτέλεση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης.
Η νομαρχιακή αρχή είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στο πρόβλημα κατάληψης τμημάτων του αιγιαλού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου