ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Γουργουλιάνης: Το Π.Θ. πρέπει να παραμείνει ανοικτό

κ-γουργουλιάνης-το-π-θ-πρέπει-να-παραμ-153627

Την αγωνία του για το μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την ανάγκη να παραμείνει πάση θυσία ανοιχτό εκφράζει ο πρύτανης Κων/νος Γουργουλιάνης, ο οποίος ως γνωστόν δεν θα είναι υποψήφιος για το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου, στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Οκτωβρίου 2012.

Μετά από 10 χρόνια που υπηρέτησε το θεσμό, έκρινε ότι θα πρέπει ν’ αποχωρήσει, καθώς όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου, «κανείς πρέπει να διδάσκει αναλαμβάνοντας μια τέτοια θέση, αλλά και να διδάσκει με την αποχώρησή του». Ήταν και παραμένει πάνω από όλα γιατρός και «ως τέτοιο με γνωρίζουν όλοι, παρά ως πρύτανη» λέει.

Με επιστολή του προς την ακαδημαϊκή κοινότητα, εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία και τους καλεί να ψηφίσουν όλους όσους αγωνίζονται καθημερινά κι αποκλειστικά με όλες τις δυνάμεις τους στο Πανεπιστήμιο, για την πρόοδο και την ανάπτυξή του. «Η ευθύνη της επιλογής ανήκει σε όλους μας» τονίζει. Πιστεύει ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται πρώτα, και να διαμορφώνονται αργότερα, μέσα από τις διαδικασίες που εξασφαλίζει η δημοκρατία μας. Το βασικότερο τονίζει είναι, στην οικονομική κρίση το Πανεπιστήμιο να παραμείνει ανοικτό και να λειτουργεί.

Αναφερόμενους στους λόγους που επέλεξε να μην διεκδικήσει μια θέση στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου, επισημαίνει ότι το μοντέλο του πρύτανη που εκλέγεται από ολόκληρη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και παράλληλα συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες που απορρέουν από το αντικείμενό του, ιδιαίτερα όταν είναι γιατρός, δεν είναι συμβατό με το νέο Νόμο. «Ο νέος πρύτανης θα διεκπεραιώνει τις αποφάσεις του Συμβουλίου και θα μπορεί να κάνει καριέρα πρύτανη, υποβάλλοντας υποψηφιότητα σε οποιοδήποτε άλλο Πανεπιστήμιο της χώρας. Για όλους αυτούς τους λόγους έχω εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή μου. Ο τελευταίος νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι επέφερε σημαντικές βελτιώσεις, έχω όμως την πεποίθηση, όπως εξάλλου ήταν και η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου μας αλλά και της Συνόδου των Πρυτάνεων, ότι το Συμβούλιο πρέπει να έχει αποκλειστικά ελεγκτικό ρόλο και τα προσόντα των υποψηφίων Πρυτάνεων, Κοσμητόρων πρέπει να κρίνονται αποκλειστικά από τους ακαδημαϊκούς κι όχι από τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου». Επιπλέον ανέφερε ότι η μη συμμετοχή του, σε αυτή τη φάση στις διαδικασίες ως υποψήφιος, διευκολύνει την εκλογική διαδικασία που αρχίζει και που ο νομοθέτης έχει αναθέσει στον Πρύτανη.

Προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου, ενώ οι φοιτητές θα πρέπει να εκλέξουν τον εκπρόσωπό τους στο Συμβούλιο μέχρι την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου. Μέχρι την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να έχουν εκλέξει τον εκπρόσωπό τους και τα μέλη του Συλλόγου ΕΤΕΠ αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος. Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι για την ανάδειξή τους ως εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου θα πρέπει να καταθέσουν την αίτηση υποψηφιότητάς τους ως την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου