ΤΟΠΙΚΑ

Με συμβιβασμό εκλογή προέδρου το Νοέμβριο

με-συμβιβασμό-εκλογή-προέδρου-το-νοέμ-851206

Σε συμβιβαστική λύση για τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα εκλογής προέδρου κατέληξε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη, μετά από μια θυελλώδη -κατά τις πληροφορίες- συνεδρίαση.
Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν ομοφώνως, στις 6-8 Οκτωβρίου θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο και εν συνεχεία θα συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη στις 2-4 Νοεμβρίου, όπου οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις και το όραμά τους για το ΠΑΣΟΚ. Οι κάλπες θα στηθούν στις 11 Νοεμβρίου. Το τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση από πλευράς του Γ. Παπανδρέου ήταν να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο το πρώτο 10ήμερο Νοεμβρίου, εν συνεχεία να συγκληθεί Εθνική Συνδιάσκεψη και η εκλογή προέδρου του κόμματος να πραγματοποιηθεί το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου.
Από την πλευρά του, ο Ευ. Βενιζέλος είχε προτείνει τη διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου στο χρονικό διάστημα 10-12 Οκτωβρίου και εκλογή προέδρου στις 14 Οκτωβρίου.
Αναλυτικότερα: Μαραθώνια ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Τα μέλη του κομματικού οργάνου κλήθηκαν να λάβουν αποφάσεις ώστε το κόμμα να επιλύσει το ζήτημα ηγεσίας που ετέθη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.
Επεισόδιο σημειώθηκε κατά την άφιξη του Ευ.Βενιζέλου στη Χ. Τρικούπη, όπου πραγματοποιείται η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου για τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Ένας άνδρας πέταξε ένα ποτήρι με καφέ, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Βενιζέλου.
Μετά το επεισόδιο ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στον τραμπουκισμό και στον Μεσαίωνα. «Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή» είπε με νόημα ο κ. Βενιζέλος.
Παράλληλα, τόνισε: «Ορισμένοι καταστρέφουν το πολιτικό κεφάλαιο της δημοκρατικής παράταξης. Εγώ ως μελλοντικός ηγέτης όλης της παράταξης συγχωρώ τους ταλαίπωρους ανθρώπους, συγχωρώ τους επαγγελματίες που γίνονται καθοδηγούμενα όργανα σε μία αθλιότητα, υπονομεύουν την παράταξη. Έχουν ευθύνες αυτοί που καθοδηγούν και υποθάλπουν αυτή την αντιαισθητική κατάσταση».
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή είναι απολύτως καταδικαστέα.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε: «Πρόκειται για πράξη τραμπουκισμού, εκφράζω τη μεγάλη αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του Γ. Παπανδρέου για το μεμονωμένο περιστατικό που προσβάλλει όλους μας».
Για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς «ουδείς αποδοκίμασε τον κ. Βενιζέλο», αλλά και για τις προσπάθειες που έκανε το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να περιφρουρήσει τον χώρο έξω από τα γραφεία του κόμματος έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής του Κινήματος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
«Από το μητρώο διαπίστωσα ότι δεν είναι μέλος, ούτε φίλος του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο υπεύθυνος της Επιτροπής Καταστατικού Γιώργος Ανωμερίτης, λίγο αργότερα.
Ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος σημείωσε: «Θεωρώ ότι πρόκειται για άρρωστο άνθρωπο, ο οποίος κατά συρροή ενεργεί με αυτό τον τρόπο, δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ». Πρόσθεσε ότι ο ηλικιωμένος άντρας που πέταξε το ποτήρι είχε επιτεθεί στο παρελθόν με μπογιά και κατά του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.
Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος τόνισε: «Κανένας στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δέχεται κάτι τέτοιο. Είναι καταδικαστέο και απορριπτέο. Αν οποιοσδήποτε σκεφτεί στο ΠΑΣΟΚ, ότι στις πολιτικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη, είναι δυνατόν να υπάρξουν χειραγωγημένες και αγοραίου τύπου δραστηριότητες, τότε θα βρει την πλήρη αντίθεση όλου του ΠΑΣΟΚ. Είμαι υποχρεωμένος να θεωρήσω το περιστατικό ως τυχαίο και μεμονωμένο.»
Τα στοιχεία του άνδρα που προκάλεσε το επεισόδιο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστά από το παρελθόν στις Αρχές και ήδη σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του. Όπως έγινε γνωστό ο Δ.Ρ. έχει επιτεθεί στους καλλιτέχνες Τζίμη Πανούση και Στέφανο Κορκολή, είχε εκσφενδονίσει αυγά στο μνημόσυνο του Ανδρέα Παπανδρέου όπως και μπογιά κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου