ΤΟΠΙΚΑ

Βήμα πρόκρισης η Λάρισα από το Βόλο

βήμα-πρόκρισης-η-λάρισα-από-το-βόλο-851206

Φαίνεται πως ο Βόλος φέρνει γούρι στη Λάρισα και μετά την κατάκτηση του κυπέλλου τον περασμένο Μάιο χθες είχε μια ακόμη, αυτή τη φορά ευρωπαϊκή επιτυχία. Παίζοντας κατά διαστήματα καταπληκτικό ποδόσφαιρο, η Λάρισα ταπείνωσε στο Πανθεσσαλικό την Μπλάκμπερν κερδίζοντάς την με 2-0 και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της για την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Χάρη σε δύο τέρματα μέσα σε τρία λεπτά στο α’ μέρος, η ομάδα του Γιώργου Δώνη έπαιξε πολύ καλύτερα από τους Αγγλους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πήρε τη νίκη και έχασε αρκετές ευκαιρίες ακόμη για ένα πολύ καλύτερο και ασφαλές σκορ.
Την τελική διαφορά έκανε ένα εκπληκτικό τρίλεπτο στο α’ ημίχρονο. Στο 33 ο Μπακαγιόκο εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» από τα 25 μέτρα(!), και η μπάλα «καρφώθηκε» στα δίχτυα του Φρίντελ.
Στο 35 ο Αλεξάνδρου ξεχύθηκε μπροστά, αλλά απέτυχε να πλασάρει, η μπάλα έφτασε στον Κλέιτον, που σούταρε και διπλασίασε τα τέρματα.
Η Μπλάκμπερν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και απείλησε στο 18 με γυριστό σουτ του ΜακΚάρθι, που χτύπησε στο πρόσωπο του Φέρστερ και στο 87 όταν ένα σουτ του Νταν έφυγε άουτ .
Η Λάρισα παρά το 2-0 στο β’ 45λεπτο δεν κλείστηκε πίσω… Είχε κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο τέρμα, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 48 το απευθείας φάουλ του Φωτάκη εξουδετερώθηκε με δυσκολία από τον Φρίντελ, ενώ στο 58 και σε μία αντεπίθεση, Αλεξάνδρου και Γκαλίτσιος δεν κατάφεραν να σουτάρουν από πλεονεκτική θέση.

Στο 64 ο Κλέιτον ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και γύρισε στον Μπακαγιόκο, που κόπηκε την τελευταία στιγμή, ενώ στο 66 το σουτ του Κυριακίδη πέρασε λίγο άουτ.
Η μεγάλη ευκαιρία ωστόσο ήρθε στο 69, όταν ο Μπακαγιόκο «έκλεψε» και γύρισε στον Κλέιτον, που μόνος με τον Φρίντελ έστειλε την μπάλα πάνω στον Αμερικανό τερματοφύλακα.
Κορυφαίος παίκτης της ΑΕΛ, ο Ιβοριανός Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, ο οποίος ήταν μόνιμη απειλή την άμυνα των Αγγλων. Ο 30χρονος φορ έχει «εκτελέσει» την Μπλάκμπερν και στο παρελθόν. Στις 10 Μαρτίου 1999 ήταν ο σκόρερ και των δύο γκολ στην εκτός έδρας νίκη της Εβερτον στο «Ιγουντ Παρκ» (2-1)!

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Φέρστερ, Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Κλέιτον (85 Καλαντζής), Αλεξάνδρου (77 Γκίκας), Μπακαγιόκο (90+ Βενέτης).
ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: Φρίντελ, Οογιερ, Γουόρνοκ, Νίλσεν (56 Κιζανισβίλι), Μπέρντλι, Εμερτον, Σάβατζ, Νταν, Πέντερσεν (62 Ντέρμπισαϊρ), ΜακΚάρθι (79 Τουγκάι Κεριμογλου ), Σάντα Κρουζ.
*Κόπηκαν 8.126 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 178.695 ευρώ

Ο Γιώργος Δώνης, δικαιολογημένα, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας και αμέσως μετά το ματς, δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, όχι όμως και από το σκορ. Μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ, οπότε τώρα θα μιλούσαμε σε άλλη βάση», δήλωσε ο προπονητής των βυσσινί» και συμπλήρωσε για τη ρεβάνς: «Έχουμε 50% πιθανότητες, δηλαδή όσες και η Μπλάκμπερν. Εμείς όμως έχουμε ως στόχο την πρόκριση. Μας περιμένει ένα σκληρό ματς σε μικρό γήπεδο και ξέρουμε ότι θα δεχτούμε πολύ πίεση. Όποια ομάδα βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση θα κερδίσει».
Οι προκαταλήψεις είναι μέρος της… ιεροτελεστίας του αγώνα. Σε ερώτηση αν ο ίδιος επέλεξε για γούρι να χρησιμοποιήσει τον ίδιο πάγκο, που είχε στον περσινό τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, απάντησε αρνητικά: «’Όχι. Ρώτησα τον κ. Λυράκη, ο οποίος μου είπε ότι δεν γίνεται. Τελικά, όμως, δεν ξέρω τι συνέβη και βρεθήκαμε στον ίδιο πάγκο και στα ίδια αποδυτήρια».

Από την άλλη, η κατήφεια ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παικτών της Μπλάκμπερν και του τεχνικού της Μαρκ Χιουζ, ο οποίος δεν είχε κανένα λόγο να είναι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του: «Είμαι απογοητευμένος από την απόδοση. Ήμαστε καλύτεροι απ’ ότι δείξαμε. Η Λάρισα είναι καλή ομάδα, έπαιξε δυνατά και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες», επεσήμανε ο Ουαλός τεχνικός, ο οποίος «έχασε» και τον τραυματία Νέλσεν για τον επόμενο μήνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου