ΤΟΠΙΚΑ

Τα κολωνάκια στους δρόμους

τα-κολωνάκια-στους-δρόμους-851206

Ο κύβος έχει ριφθεί εδώ και πολύ καιρό από τη Δημοτική Αρχή, που εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην τοποθέτηση εμποδίων κατά μήκος κεντρικών οδών του Βόλου, σε μία προσπάθεια διευθέτησης της ομαλής κυκλοφορίας των οχημάτων και αποτροπής της παράνομης στάθμευσης. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η προσπάθεια θα γίνει από την οδό Λαμπράκη με τελικό στόχο το μέτρο να επεκταθεί και στους υπόλοιπους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Για το μέτρο είναι γνωστό ότι υπάρχουν αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται ένθεν και ένθεν των δρόμων, όπου θα τοποθετηθούν τα εμπόδια. Αντιδράσεις που απορρέουν από τον ισχυρισμό ότι με αυτόν τον τρόπο δεν είναι εφικτή η ολιγόλεπτη στάθμευση από τους πελάτες τους, για να μπουν στα μαγαζιά τους. Από πότε όμως ένα εύλογο αίτημα των αιτούντων, μπορεί να γίνεται κόντρα στους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εις βάρος του ίδιου του Νόμου δηλαδή, που απαγορεύει τη στάση και τη στάθμευση των οχημάτων σε αρτηρίες πυκνής κυκλοφορίας; Θα μου πείτε ότι ένας Δήμος και μία Δημοτική Αρχή θα πρέπει να επιδιώκει στην υλοποίηση των επιλογών της την κοινωνική συναίνεση. Σύμφωνοι. Θέλω να πιστεύω ότι σημερινός Δήμαρχος, που είναι ηπίων τόνων και συγκαταβατικός στις κοινωνικές του σχέσεις, θα επιδείξει μία ευρύτητα για πιθανές και ενδεχόμενες βελτιωτικές κινήσεις. Εκείνο που οι πολίτες δεν μπορούν να δεχθούν και πολύ περισσότερο ο Αλέκος Βούλγαρης, που θέλει να κρατήσει την πολιτική του υστεροφημία, είναι να μείνουν τα πράγματα ως έχουν. Ένα εντελώς άναρχο τοπίο εξαιτίας της έλλειψης θαρραλέων λύσεων που δεν ελήφθησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Υ.Γ. Εάν το μέτρο είναι να ξεκινήσει από την οδό Λαρίσης, να ξεκινήσει άμεσα να λειτουργεί το υπαίθριο πάρκινγκ στο σιλό, που έχει καθυστερήσει εδώ και τρία χρόνια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου