ΤΟΠΙΚΑ

Σεμινάρια εθελοντών από τη ΝΑΜ

σεμινάρια-εθελοντών-από-τη-ναμ-851206

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας τα σεμινάρια εκπαίδευσης εθελοντών για τη συνεπικούρησή τους στην άμβλυνση των συνεπειών στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.
Ήδη 90 περίπου άτομα έχουν εκδηλώσει μέχρι τώρα ενδιαφέρον για συμμετοχή στα σεμινάρια που πρόκειται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και τα οποία χωρίζονται σε πέντε θεματικές ενότητες: Σεισμοί, πυρκαγιές, θαλάσσια ατυχήματα, πλημμύρες και ασύμμετρες απειλές.
Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 104 ωρών και θα διαρκέσουν συνολικά δύο μήνες. Τα μαθήματα θα γίνονται από εξειδικευμένους σε κάθε περίπτωση επαγγελματίες και σε αίθουσες που θα δοθούν από τη ΝΑΜ. Οι ώρες και οι ημέρες εκπαίδευσης θα οριστικοποιηθούν από τους ίδιους τους εθελοντές, αφού οι περισσότεροι που έχουν εκδηλώσει μέχρι τώρα ενδιαφέρον είναι εργαζόμενοι, ενώ αρκετοί είναι και από περιοχές εκτός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.
Όπως τονίζει ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας και νομαρχιακός σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Τσαμπάζης, τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να απευθύνονται εργάσιμες ώρες και μέρες στο γραφείο της Πολιτικής Προστασίας, που βρίσκεται στο μικρό κτίριο αριστερά στο προαύλιο της Νομαρχίας (τηλ. 75310) ή στο γραφείο του Νομάρχη (υπεύθυνη η κ. Κική Πλαστάρα).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου