ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση για τα προβλήματα καθαριότητας στα Κάτω Λεχώνια

συνάντηση-για-τα-προβλήματα-καθαριότ-155903

Eνημερωτική συνάντηση για την καθαριότητα πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στα Κάτω Λεχώνια με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών, οι οποίοι συζήτησαν τα θέματα που τους απασχολούν με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Μπ. Τσαμπάζη, τον τοπικό Αντιδήμαρχο Ν. Στόικο και τον δημοτικό σύμβουλο Σ. Χαλκιά. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κ. Λεχωνίων και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ν. Νομικός.

Ο κ. Τσαμπάζης ενημέρωσε τους κατοίκους για την προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου, παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και σύγχρονα μέσα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του νέου μεγάλου Δήμου. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Στόικος, υπογράμμισαν την ανάγκη διαρκούς συνεργασίας των δημοτών με τις υπηρεσίες του Δήμου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι καμία προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής δεν μπορεί να έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα χωρίς τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή των δημοτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θετικό και γόνιμο κλίμα, οι κάτοικοι των Κ. Λεχωνίων έθιξαν συγκεκριμένα ζητήματα της περιοχής και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της κατάστασης. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το πρόβλημα ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων και μπάζων σε δημοτική έκταση δίπλα από το γήπεδο των Κ. Λεχωνίων, που κατ’ επανάληψη έχει απασχολήσει τη Δημοτική Αρχή τον τελευταίο χρόνο. Όπως ενημέρωσαν τα στελέχη του Δήμου, από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν εργασίες περίφραξης του χώρου, προκειμένου να σταματήσει επιτέλους κάθε παράνομη δραστηριότητα και να αξιοποιηθεί η έκταση για τις ανάγκες της περιοχής. Απηύθυναν μάλιστα αυστηρή προειδοποίηση πως η Δημοτική Αρχή δεν θα ανεχτεί παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον, αλλά θα προχωρά στην επιβολή των προστίμων που προβλέπονται από τον νέο Κανονισμό Καθαριότητας σχετικά με τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου θα συνδράμει με ένα απορριμματοφόρο και δυο εργαζόμενους, την εθελοντική εξόρμηση καθαρισμού του λόφου Γορίτσας που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Δημητριάδος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου