ΤΟΠΙΚΑ

Δίωξη για τα αιματηρά επεισόδια στο Π.Θ.

δίωξη-για-τα-αιματηρά-επεισόδια-στο-π-θ-851206

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε από την Εισαγγελία Βόλου σε βάρος 21χρονου φοιτητή από τη Νέα Ιωνία, ο οποίος στις 6 Μαΐου 2007 κατά την διάρκεια γενικής συνέλευσης των φοιτητών, στο αμφιθέατρο Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιτέθηκε και τραυμάτισε με μεταλλικό στυλό τον 25χρονο συμφοιτητή Στάθη Γώγο.
Η δικογραφία της υπόθεσης θα επιστρέψει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου προκειμένου να απολογηθεί ο κατηγορούμενος φοιτητής, αλλά και να γίνει περαιτέρω έρευνα για την συμμετοχή δύο εξωπανεπιστημιακών ατόμων που συμμετείχαν στην συμπλοκή, μετά την μήνυση που κατέθεσε ο δικηγόρος του τραυματισθέντος φοιτητή, κ. Πάνος Σκοτινιώτης.
Παράλληλα ζητείται να γίνει περαιτέρω ανάλυση του βίντεο – ντοκουμέντου, προκειμένου να διαπιστωθεί από την εικόνα η συμμετοχή των δύο εξωπανεπιστημαικών. Σημειώνεται ότι το βίντεο που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο φοιτητή ήδη έχει αποσταλεί στο ειδικό ηλεκτρονικό εργαστήριο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου γίνεται υψηλής ποιότητας ανάλυση καρέ-καρέ.

Ο εντοπισμός
Η προσεκτική ανάλυση του βίντεο-ντοκουμέντου των αιματηρών επεισοδίων στο αμφιθέατρο Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κατά την διάρκεια γενικής συνέλευσης των φοιτητών την Τετάρτη 6 Μαΐου 2007 αλλά και οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, οδήγησαν τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στον εντοπισμό του δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του φοιτητή Στάθη Γώγου.
Ο φοιτητής του τμήματος Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμφοιτητής δηλαδή του θύματος, εξεταζόμενος από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ομολόγησε την πράξη του, ενώ παράδωσε και το αιχμηρό αντικείμενο με το οποίο τραυμάτισε τον Στάθη Γώγο. Πρόκειται για ένα μεταλλικό στυλό, με το οποίο ο 21χρονος δράστης, κάτοικος Νέας Ιωνίας, κατάφερε τρία χτυπήματα στον 25χρονο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 21χρονος ανάφερε στην κατάθεσή του ότι κατά την διάρκεια των συμπλοκών στο αμφιθέατρο του τμήματος Χωροταξίας δέχθηκε χτυπήματα κατά την διάρκεια της συμπλοκής, έβγαλε από την τσέπη του τον μεταλλικό στυλό που κατείχε και άρχισε να χτυπά αδιακρίτως, χωρίς να έχει ως στόχο τον Στάθη Γώγο.
Δικαιολογούμενος για τη συμμετοχή του στην συμπλοκή, ανέφερε ότι συμμετείχε, προσπαθώντας να χωρίσει τους συμφοιτητές του.
Στο βίντεο καταγράφονται καθαρά οι κινήσεις του δράστη, που δείχνει δύο χτυπήματα που δέχεται στα πλευρά ο Στάθης Γώγος και στη συνέχεια το τρίτο και τελευταίο χτύπημα στο θώρακα. Ο δράστης τυλίγει στη μπλούζα το αιχμηρό αντικείμενο και τρέπεται σε φυγή.
Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια γενικής συνέλευσης του τμήματος Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της μεγάλης έντασης και διαμάχης μεταξύ παρατάξεων για τη νομιμότητα ή μη των πρόσφατων φοιτητικών εκλογών στο τμήμα.
Σε κλίμα έντασης φοιτητές κατέθεταν τις απόψεις τους για όσα μεσολάβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες.
«Στη διάρκεια της συνέλευσης υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ της Π.Κ.Σ. και της ΕΑΑΚ από τη μία, της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και ορισμένων ανεξάρτητων από την άλλη. Το θέμα που προκάλεσε την ένταση ήταν οι εκλογές, όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η διοργάνωση ενός πάρτι», περιέγραψε στον «Τ» ο Στάθης Γώγος.
Ο ίδιος προσπάθησε να χωρίσει δύο φοιτητές, οι οποίοι διαπληκτίστηκαν και πιάστηκαν στα χέρια. «Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν περίπου δέκα άτομα. Βρέθηκα στη μέση συντονισμένης επίθεσης. Άλλος με γρονθοκοπούσε, άλλος με κλωτσούσε, άλλος μου έκανε κεφαλοκλείδωμα. Κάποιος με τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο. Με χτύπησε δύο φορές στην πλάτη, κάτω από το νεφρό και μία στο θώρακα… Ήταν αδύνατο να καταλάβω τι συνέβαινε εκείνη τη στιγμή και πολύ περισσότερο να μπορέσω να διακρίνω ποιος ήταν.»
Όταν απομακρύνθηκαν από γύρω του, ο φοιτητής έμεινε στο πάτωμα αιμόφυρτος. Συμφοιτητές του τον μετέφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου